Abel Moreno, president Cerdanyola Futbol Club

06/04/2011

El club vol transmetre els partits polítics les seves necessitats abans de les eleccions municipals. El president reclama la millora de les instal·lacions de Les Fontetes davant la previsió de creixement de l'entitat.
Quina lectura fa el club en quan a propostes, i diagnòstic que han fet els diferens partits polítics amb representació en el ple?
He escoltat les quatre entrevistes que heu realitzat perquè el club es troba en una situació que necessita el suport de l’Administració. Sempre hem buscat la col·laboració amb l’Ajuntament tot i que hem tingut uns anys amb poca estabilitat. Si que ens han concedit coses però han sigut una espècies de tiretes: la remodelació dels vestidors o el segon cap de gespa artificial.
 
Més que un camp de gespa sembla un formatge gruyere pels forats que es fan.
Érem conscients que podia succeir per les característiques del terreny, però la veritat és que ha passat molt aviat i més sovint del previst. La instal·lació de La Bòbila està bé pel futbol base i la podem mantenir molt de temps però necessitem unes instal·lacions pels primers equips. La Plana del Castell ha de ser el futur, hi estic d’acord, però crec que tots els polítics són conscients que no la tindrem ni en quatre, ni en vuit anys, sinó en molts més. Fins que no se solucioni el problema de l’abocador no es podrà fer res. El club no pot estar quatre anys més en les condicions actuals i reclamem que s’arreglin les instal·lacions de Les Fontetes per a que pugui jugar el primer equip i això vol dir que el camp ha de tenir unes dimensions mínimes.
 
Al voltant de Les Fontetes hem sentit moltes coses, per exemple que des de l’Ajuntament han estat parlant amb la Federació Catalana de Rugbi per parlar de la possibilitat que aquesta s’instal·li allà.
Sí, la Federació Catalana de Rugbi està buscant un emplaçament pel Vallès. A Cerdanyola mai hi ha hagut rugbi i és absurd que gastem diners en fer una inversió en rugbi.
 
Hi ha uns drets del Cerdanyola FC vers la instal·lació de Les Fontetes?
Sí, mentre no es facin les instal·lacions de la Plana del Castell sempre hem de poder disposar de dues instal·lacions. La Bòbila sempre fix i abans era Santa Anna. Com ara no es pot fer servir Santa Anna, hem de tenir Fontetes assegurat. S’ha de fer una petita inversió a Les Fontetes per poder-les utilitzar. Des del club sempre hem estat disposats a fer una inversió per ajudar a l’Ajuntament i per això també reclamem la gestió de les instal·lacions amb la piscina inclosa. L’any vinent no hi cabrem a La Bòbila. A més, volem crear la secció de futbol sala i les pistes de Les Fontetes ens anirien molt bé. També volem fer uns equips alternatius per jugar en competicions escolars però necessitem Les Fontetes i en condicions.
 
Un dels candidats, Alfons Escoda (CiU) parlava de la possibilitat de recuperar els diners que estaven destinats a un Patinòdrom, que finalment no es farà, i invertir-los en d’altres espais entre aquests a Les Fontetes.
Em sembla perfecte. Seria un bon cop de mà per començar a arreglar-les. Si cada any preveiem una petita inversió en quatre anys les instal·lacions estarien en condicions òptimes i podríem esperar el temps que fes falta les de La Plana del Castell.
 
Ara és el moment d’aconseguir compromisos de les formacions polítiques?
Ens estem reunint, els expliquem les nostres necessitats, els nostres projectes... Alguns són més receptius que uns altres.
 
L’esport ha de guanyar pes en el proper Consistori?
Jo ho espero. Aquí a Cerdanyola l’esport està en tercera o quarta fila.
 
Quina actitud pensa adoptar el club durant les properes setmanes?
En breu farem una roda de premsa per explicar les nostres necessitats i els nostres projectes per a que tots els polítics tinguin coneixement i a partir d’aquí que es mullin. Jo sempre he demanat el mateix als polítics: menys paraules i més fets.
 
A dia d’avui quina és la principal font d’ingressos del club?
El gros bé a través del futbol base. Hem arribat a un acord pel que fa a la subvenció de l’Ajuntament. Del manteniment del camp d’herba ens responsabilitzem nosaltres des de fa dos anys i també ens fem càrrec de la neteja dels vestidors. A canvi ens han pràcticament mantingut la subvenció.