J.M. Gispert, president sortint, i J.M. Blanco, president entrant del CB Cerdanyola

11/05/2011

Els socis del Club Bàsquet Cerdanyola no han hagut d’acudir a les urnes. Blanco va encapçalar l’única candidatura presentada i serà el substitut de Josep Maria Gispert en la presidència.
A diferència de fa quatre anys, no ha calgut recórrer a les urnes.
Gispert (G) - Es va fer una planificació per fer el canvi de junta i tot ha sortit segons el previst i no ha calgut fer eleccions. Tot està encarrilat per fer el traspàs de la manera més senzilla possible. Esperàvem deixar solucionada la temporada pel que fa al primer equip, però finalment no ha pogut ser.
 
El primer equip sempre acaba sent el referent?
G - És el reflex del club en el seu màxim nivell. Ens interessa potenciar el sènior A però el club ha de fer un esforç important per aconseguir-ho. Tenim limitacions econòmiques i crec que no em de traspassar un límit en el tema econòmic perquè és perillós.
 
El José Maria Blanco no és una persona nova doncs ha format part de la junta directiva durant els darrers quatre anys. La seva presidència serà una continuïtat?
Blanco (B) - Sí. Serà una continuïtat de la feina feta perquè estem contents del que s’ha fet durant els darrers quatre anys. El primer equip és important, però hem de tenir molt en compte el tema econòmic. Es tracta de consolidar el primer equip en una categoria forta com és la Primera Catalana. Volem arribar el més llunys possible amb tots els equips.
 
Com està el club?
B - Econòmicament la gestió dels darrers quatre anys és neta i polida. A nivell esportiu, tenim una base molt forta amb equips en nivell A en gairebé totes les categories i el sènior A en la Primera Catalana. Els resultats són gràcies a la qualitat dels entrenadors i per recollir els fruits amb el primer equip s’ha de començar a treballar des de la base.

Quan Josep Maria Gispert va arribar a la presidència, un dels objectius era que ningú que volgués fer bàsquet es quedés sense fer-ho, ho heu aconseguit?
G - Fins ara ho hem pogut complir. El problema continua sent d’instal·lacions. El pavelló de Flor de Maig el seguim podent fer servir però no sabem durant quant de temps. Tenim 18 equips competint, més l’escola, més els veterans. Estem al límit i si es produeix més demanda serà molt difícil. La filosofia del club, com una entitat que pertany a Cerdanyola, ha de ser la d’atendre la demanda, però necessitem instal·lacions.

El futur no pinta gaire millor en el tema d’infrastructures.
G - Veurem que fa l’Ajuntament. Estem a les seves mans. Tenim la sensació que sempre demanem, però som la segona entitat per número de practicants i demanem el que necessitem.
 
Aquest serà un dels fronts en els que haurà de batallar el José Maria Blanco.
B - Hem començat a parlar de la vinent temporada amb Flor de Maig perquè ens trobarem amb un parell d’equips més. Ens pensàvem que quatre anys després d’aquell principi disposarem d’un pavelló nou.
 
Com estan les relacions amb el Bàsquet Femení?
G - Les relacions són bones. A nivell de col·laboració i a l’hora d’arribar a acords ho fem. Ens organitzem el millor possible. Si nosaltres estem utilitzant el pavelló de Flor de Maig és perquè hem cedit part del nostre horari al PEM Guiera al Bàsquet Femení per a que el seu sènior A pugui entrenar els dies que necessita un equip de la seva categoria.

Al principi de temporada hi havia unes expectatives per poder utilitzar la pista d’handbol però finalment no ha estat possible.
Això ha d’anar a més?
B - A dia d’avui el marc és el correcte. La relació és bona i de moment no pensem més enllà.

Josep Maria Gispert, de que està més orgullós i que li ha quedat per fer?
G - El primer sentiment és de gratitud cap a les persones que han estat amb mi. No penso que tingui gran mèrit personal, el mèrit és de l’equip de treball. Jo he sigut president perquè en el seu dia Marcos Morales em va fitxar per ser-ho. Vull agrair al Marcos la seva confiança i a les resta de persones el seu treball. No em voldria deixar a ningú.
Hem fet el que hem dit que faríem. El tema econòmic està controlat i sanejat i en l’àrea esportiva estem en una línia satisfactòria.
 
Si que m’ha quedat alguna espina clavada. El punt feble de la meva gestió és no haver aconseguit més de l’Ajuntament.
Seguirà col·laborant?
G - No formaré part de la junta però seguiré col·laborant en tot el possible.
 
José Maria Blanco, quins són els grans reptes del seu mandat?
B - Tres línies bàsiques. Consolidar el bàsquet a Cerdanyola i que tothom que vulgui jugar ho pugui seguir fent. Un altre punt és mantenir els equips de la base en el nivell que hem aconseguit i volem arribar més enllà. El darrer però no menys important és la consolidació de l’equip sènior en la Primera Catalana i perquè no pensar en donar un pas més.