Fèlix Riba, regidor Promoció de l’Esport

03/06/2011

La seva etapa al capdavant de la regidoria acabarà el proper 11 de juny amb la formació del nou Consistori. La seva legislatura ha estat marcada per la crisi econòmica.
Han estat quatre anys intensos al capdavant de la regidoria?
Sí, intensos per la incertesa. El panorama ha canviat molt des del 2007. Llavors el sector esportiu anava molt bé amb els ajuts institucionals i privats i es podien assolir moltes coses. La legislatura ha anat bé estratègicament però la velocitat ha estat més lenta del previst.
 
Personalment, t’ha desgastat el càrrec?
No! no continu per la meva professió. Actualment estic immers en un projecte esportiu mundial. A mi m’ha agradat molt perquè he treballat des d’una perspectiva que no coneixia. L’esport cerdanyolenc necessita una dedicació i jo no podia oferir-la pel projecte professional que he iniciat.
 
En anteriors ocasions has comentat que un dels aspectes que t’han sorprès és haver conegut l’Administració per dins. La excessiva burocràcia que requereix qualsevol tràmit.
L’Administració ha de tenir un sistema de control perquè el diner públic ho necessita. Es requereixen informes per a qualsevol cosa que es fa i la velocitat que porta l’Administració fa que els tràmits s’allarguin en el temps. En aquests quatre anys he vist coses que han anat molt ràpides i unes altres que s’han vista aturades.
 
De que estàs més orgullós i que t’ha quedat per fer?
M’ha quedat per fer tantes coses... El millor i del que més orgullós estic és de l’equip d’esports, no m’han fallat mai.
Aspectes negatius són no haver pogut fer l’estadi pel futbol, el tennis vol créixer i no ho ha pogut fer...
El tema d’equipaments és el gran repte que no s’ha assolit, però està allà. El guió està marcat i espero que se segueixi, encara que sigui mínimament.
 
Marxes amb la sensació que el consistori no es pren seriosament la transcendència de l’esport?
La ciutat es mou per activitats culturals i esportives. Penso que són inversions que s’han de tenir clares. També l’educació és primordial, la salut imprescindible... Hem quedat en un segon terme econòmicament i jo ho entenc. A l’esport se’l valora molt de boca, però alhora d’invertir recursos no és prioritari.
 
Hem de ser optimistes de cara al futur?
Hi ha tan a fer i tan bona predisposició dels directius... la part humana de les entitats és molt alta i això ha sigut una grata sorpresa. Hi ha un gran camí per recórrer.
 
Va per a llarg?
Els propers quatre anys aniran enfocats a l’esport per a tothom, a promoure l’activitat física i un equipament sostenible econòmicament perquè l’Ajuntament tindrà molts problemes per disposar de diners sobrants per poder fer coses. Tocarà bregar.
 
Saps qui serà el proper regidor d’esports?
No ho sé. Aquesta setmana comença a bullir l’olla, però jo no estic dins de les negociacions. El que si que tinc clar és que intentaré parla amb el pròxim responsable, explicar-li els criteris que hem seguit i la situació en la que es troben els diferents projectes.
 
Sort de cara al futur.
Seguiré vinculat al Convergència i Unió de Bellaterra. He quedat suficientment motivat per tornar en un futur.