Nídia Jiménez, l’experiència en el bàsquet al servei del Femení Cerdanyola

14/07/2011

Nídia Jiménez arriba al Club Bàsquet Femení Cerdanyola i ho fa amb molta experiència acumulada com a jugadora. De moment és l’única incorporació de l’equip que dirigirà la propera temporada Carles Espona i que parteix amb l’objectiu d’assolir l’ascens a Liga Femenina 2.
Qui és esportivament la Nídia Jiménez ?
Doncs sóc una jugadora de bàsquet que vaig començar als 8 anys al Cornellà i vaig arribar fins a l’equip sènior en el que vaig jugar 3 o 4 temporades. La següents experiències van ser en el Girona, el Lima Horta, i las Irladensas de Leioa (Bizcaia), tots ells equips de Liga Femenina 2. Anys més tard, vaig tornar a Catalunya per jugar en el Sarrià, un any en Copa Catalunya i la passada temporada en Liga Femenina 2.

Tens molta experiència en Liga Femenina 2, que t’ha fet canviar el Sarrià pel Cerdanyola?
Doncs, el Sarrià no jugarà en Liga 2 ni en Copa Catalunya la propera temporada, i el Club Bàsquet Femení Cerdanyola serà un equip molt competitiu amb l’objectiu de pujar a Liga Femenina 2. De fet duu vàries temporades intentant-ho.

Quin és el projecte que t’han exposat en el Club Bàsquet Femení Cerdanyola ?
És un equip molt competitiu que porta varis anys intentant pujar de categoria. A més, conec a algunes jugadores de l’equip. Espero que aquest sigui l’any en que es pugui assolir l’ascens a la categoria superior.

Partireu amb l’etiqueta de favorites?
Bé, jo crec que aquest any en Copa no hi haurà cap equip favorit des del primer moment. Penso que s’estan fent molts bons equips. D’entrada ja veurem com va la lliga i favorites no crec que siguem nosaltres ni que hi hagi cap equip.

La crisi econòmica ha fet que moltes jugadores que abans marxàveu a jugar fora de Catalunya ara esteu acceptant ofertes d’equips de Copa Catalunya. Preferiu jugar a prop de casa que acceptar jugar per uns diners que no tens la seguretat de cobrar?
Segur. Penso que moltes jugadores no s’arrisquen a sortir a jugar fora de Catalunya, ja que no saben que és el que es trobaran. En el meu cas suposava deixar el meu treball i poder trobar-me, d’aquí a uns mesos, sense treball i sense bàsquet. Sens dubte és uns dels motius pel que moltes no vulguin sortir a jugar fora.

Quin esperes que sigui el teu paper en el Femení Cerdanyola?
Espero aportar direcció de joc, que és bàsicament el que he fet tota la vida jugant a bàsquet. I espero aportar l’experiència que puc tenir com a jugadora després de molts anys jugant en una categoria superior.

Quan comenceu la pretemporada i que esperes trobar dins de l’equip?
He parlat amb el Carles Espona, l’entrenador, i comencem el 22 d’agost la pretemporada. En quant a jugadores que conec, he jugat amb la Vanessa Viana en el Lima Horta i amb la resta no he coincidit en el mateix equip però m’he enfrontat pràcticament a totes moltes vegades. Espero trobar un bon ambient d’equip. En general crec que hi ha una plantilla de nivell i que lluitarem per assolir l’objectiu de pujar a Liga Femenina 2.