Félix Sánchez, regidor d’Esports

15/09/2011

Acumula més de 10 anys d’experiència a l’Ajuntament i aquesta legislatura serà en la que més responsabilitats tingui. Sánchez Compartirà les tasques de responsable d’esports amb les de regidor de Manteniment d’Espais Públics i de Seguretat Ciutadana.

Què s’ha trobat?
Porto molt poc temps, però tinc uns bons tècnics i estic ben informat. L’alcaldessa, en el seu moment, va confiar en mi per portar aquesta regidoria. Jo crec que sóc una persona que m’agrada l’esport i m’he relacionat sobretot amb el futbol. El govern prioritza l’atenció a les persones i una d’aquestes atencions és l’esport, sobretot pels nens/es. Estem travessant una crisi, però l’esport, amb diners o sense, s’ha de potenciar.

Durant la precampanya electoral, Carme Carmona va anunciar que si el seu partit governava, que és el cas, el primer que faria seria una diagnosi de les instal·lacions actuals i de les necessàries. És el primer que farà?
Teníem unes previsions d’infrastructures esportives i ara hem d’analitzar què és el que podem fer, de quines ajudes disposem... i esperem, durant aquesta legislatura, tirar endavant algun dels projectes.
 
No hi ha diners així que és el moment de millorar el que actualment es té?
És el moment de mantenir i millorar les instal·lacions que tenim. El nostre programa electoral recull la recuperació de Fontetes. Ara pot haver una situació favorable per dur a terme aquesta millora doncs hi ha contactes amb la Federació Catalana de Rugbi. Està interessada en venir a Cerdanyola i podria ser una sortida per millorar les instal·lacions de Fontetes i que les entitats esportives locals en poguessin fer ús. Quan tinguem alguna cosa informarem a la resta de grups polítics.
 
Encara que de moment quedi aturat, el projecte inicial de Can Xarau segueix contemplant la desaparició del camp de futbol i les pistes de tennis i la remodelació de la part del gimnàs i piscina?
El pavelló segueix com està i el projecte contempla fer una piscina nova. Quan hi hagi recursos econòmics ho tirarem endavant. El camp de futbol i les pistes de tennis estan afectats pel Pla Urban.

També quedarà aturat, de moment, el projecte del Riu Sec tot i que la zona està reservada.
En termes generals diríem que tot queda una mica a l’espera de disposar de recursos econòmics per tirar endavant algun dels projectes existents.

Esperar a tenir recursos propis o a trobar col·laboració externa com és el cas de la Federació Catalana Rugbi.
Aquesta problemes econòmics poden portar al govern a plantejar noves fórmules de gestionar i mantenir les instal·lacions esportives?
Cada vegada que es faci una nova instal·lació ens ho plantejarem. Hem d’intentar que les infrastructures tinguin el menor cost per al municipi.
 
Hi ha alguna iniciativa per descongestionar el PEM Guiera?
Ja hi ha alguns equips que entrenen en pistes d’escoles. Nosaltres volem estudiar la possibilitat de cobrir algunes d’aquestes pistes i amb això podríem alliberar una mica el Guiera.
 
Quina descripció faria de l’esport local?
Les entitats estan col·laborant molt i l’esport té bona salut. Som conscients que hem de millorar les instal·lacions perquè si ho fem els diferents equips i esportistes competiran millor.
 
Ha tingut temps de mantenir reunions amb els responsables de les entitats?
La setmana vinent tinc reunions tots els dies.
 
Quina política de subvencions seguiran?
Començarem aviat a confeccionar els pressupostos i llavors estudiarem que fem amb les subvencions.
 
Premiaran quantitat o qualitat?
És normal que els que presentin un projecte amb més gent al seu càrrec i organitzin més activitats tindran més subvenció.
Cada vegada hi ha més gent que fa esport per lliure sense formar part d’una entitat. Tenen previst invertir per fomentar aquest esport-oci?
Ja hem fet algun tram de carril bici encara que reconec que no és suficient. La gent fa molt esport, sobretot a Collserola, i treballarem amb el Consorci del Parc per senyalitzar i mantenir el millor possible els camins.
 
L’esport escolar seguirà sent un dels principals pilars de treball per a la regidoria?
La temporada passada van participar en els Jocs Escolars uns 1.700 nens i nenes i crec que ho hem de seguir potenciant per a que els més petits practiquin esport. És una de les prioritats per aquest govern.