David Serra, atleta local

29/09/2011

Serra ha afegit una nova fita a la seva dilatada carrera esportiva, la desena posició en el grup d’edat de 40 a 44 anys en el Campionat del Món de Duatló, celebrat el 24 i 25 de setembre a Gijón.
Molt bona notícia per a tu i també per a l’atletisme de Cerdanyola. Suposo que molt content.
Personalment estic molt satisfet perquè el nivell d’aquest any havia tornat a pujar. Era impressionant veure atletes de tots els països i el nivell ha sigut molt intens.
 
No és fàcil assolir aquesta classificació en un Mundial on participen duatletes d’arreu del món.
No, perquè molts dels atletes de duatló tenen un passat com esportistes professionals del ciclisme o de l’atletisme. Segueix entrenant a nivell altíssim i el nivell d’exigència és molt fort.
 
Quants participants hi va haver en la teva franja d’edat (40-44 anys)?
Vam prendre la sortida 61 atletes i hi havia representants de molts països entre ells: Canadà, Austràlia, Sud-Àfrica, Estats Units, Japó, Regne Unit...
 
El Campionat del Món de Duatló constava de tres proves: una cursa a peu de 10,5 km, una de ciclisme de 38,5 km i per acabar una nova cursa a peu de 5 km. David Serra va fer un temps total d’1:55:44. Explica’ns com et vas trobar en cadascuna de les proves.
La cursa a peu de 10 km em va anar força bé i vaig poder dosificar bastant; vaig arribar sisè amb un temps de 0:34:34 minuts. M’havia reservat una mica per a la bici i la prova de ciclisme em va anar millor del previst; vaig fer 0:59:17 minuts per completar les dues voltes al circuit establert (en total 38,5 km). Amb la bici, havies de passar un port bastant dur dues vegades i la resta era bastant fàcil. Em vaig trobar molt bé fins que en la part final em vaig notar la musculatura enrampada i vaig haver d’ajustar el ritme. L’última part va ser molt dura, vaig perdre una mica de temps però no cap posició. En els últims cinc quilòmetres a peu ho vaig passar malament.
 
Al llarg de la teva carrera esportiva has destacat com atleta. Et resulta més difícil superar la prova de ciclisme?
És veritat que jo sóc més atleta que ciclista, però ens els últims anys he compaginat bicicleta i córrer i això fa que amb l’edat no et lesionis tant i pugui aguantar millor els entrenaments. Crec que la bici em va anar molt bé perquè era conscient que era una mancança i l’he treballat.
 
Què tal l’organització del Mundial? Quina valoració fas?
L’organització va estar molt bé. El que sí que es podria millorar és que en els grups d’edat, en els que participa molta gent, es donaven sortides cada 4 minuts i això feia que en un circuit de quatre voltes de 2,5 km se superposaven corredors i els espectadors no sabien la posició real de cadascú.
 
Com t’has entrenat per preparar el Mundial?
És complicat perquè has d’estar fort en les dues disciplines i les has de compaginar durant tot l’any. Sempre tens la sensació que estàs fluix en alguna de les dues disciplines. M’he preparat amb altres duatletes; aproximadament he estat entrenant 50 km de córrer i 200 en bicicleta a la setmana. Però, més que la quantitat és la distribució i intensitat. Han sigut entrenaments molt durs, tots els dies han sigut de molt sacrifici.