Nova Guia del Museu d'Art Can Domènech

26/04/2010

El MAC-Can Domènech disposa d’una nova carta de presentació d’aquest espai, la Guia del Museu. Es tracta d’una eina per al visitant del museu que vulgui conèixer detalladament el seu contingut.
La Guia del Museu d'Art de Cerdanyola està estructurada seguint el fil conductor de l’exposició permanent que es troba a les diferents sales que configuren el museu (la sala dedicada a Balcells-Buïgas, la dedicada a Ismael Smith, la sala Modernista, la dedicada al pintor Josep de Togores, el corrent artístic del noucentism, o la sala dedicada al Festival de Blues de la ciutat). La guia també dedica especial atenció a la història de l’edifici, creat el 1894 com a teatre, i als importants vitralls modernistes que conté l’edifici.
 
El tècnic del Museu, Josep Maria Romero, indica que el pròleg de la guia va a càrrec de Josep Casamartina, crític d’art i comissari independent, i de Joan Minguet, professor del departament d’Art de la UAB.
 
Ambdós asseguren que el museu de Cerdanyola és un exemple a seguir per altres ciutats per l’aposta de preservar el seu patrimoni i pel criteri modern emprat a l’hora d’estructurar les seves sales. Romero comenta que tan Casamartina com Minguet són dos grans especialistes reconeguts a nivell nacional.
 
En la guia també han participat altres tècnics i fotògrafs de la ciutat als que Romero els agraeix la seva col·laboració.
 
En la presentació de la guia la regidora de cultura, Consol Pla, lloava el contingut d’aquesta nova eina i mostrava la seva ferma voluntat de continuar donant suport a totes les iniciatives rigoroses que com aquesta promoguin la cultura a la ciutat, a la vegada que preservin el patrimoni.