La Festa Major del Roser de Maig recupera antigues tradicions

26/04/2010

L’actuació de la Salseta del Poble Sec i del cantautor Gerard Sesé, el tradicional piromusical, la Mostra de Cuina i l’espai jove Can Sarau seran alguns dels actes més destacats de la Festa Major del Roser de Maig que arriba el proper 30 d’abril i finalitzarà el dilluns 3 de maig.
Les jugadores de l’equip Maheco Cerdanyola CH Femení, guanyadores de la Copa de la Reina, entre d’altres èxits esportius, seran les encarregades de donar el tret de sortida oficial a la festa Major del Roser de Maig el proper divendres; una festa que enguany es presenta sota el lema Sortim al carrer.
 
La regidora de Cultura, Consol Pla, la regidora de Joventut, Noelia Sánchez, acompanyades de representants de les entitats que han participat en la programació de la festa major, han presentat les principals activitats de la festa.
 
La regidora Consol Pla afirma que aquest any s’han tornat a recuperar activitats que ja havien estat presents en anteriors edicions com el ball amb la Salseta del Poble Sec que obrirà el ball d’inici de la festa, un concurs dels millors balcons guarnits amb flors, el ball del fanalet o cercaviles amb major protagonisme.
 
La regidora també comenta altra de les novetats del Roser de Maig 2010 i és que s’ha elaborat un kit de festa major consistent en una bossa en la que hi haurà un samarreta, un got i una publicació de la festa. El Kit el podem adquirir en una carpa instal·lada davant l’Ajuntament al preu de 10 euros.
 
Altres novetats de la festa
 
Altra de les novetats s’incorporarà a la Mostra de Cuina que en aquesta edició inclou un nou comerç de la ciutat que oferirà tast de vins. La mostra s’obrirà dissabte i diumenge al migdia i el mateix diumenge a la nit amb la Nit de la Mostra en la que participaran 11 establiments musicals de la ciutat.
 
D’altra banda, enguany, per primera vegada, s’habilitarà un espai, Can Xarau, per al joves on es realitzaran diferents activitats destinades a aquest sector de la població, concerts, curtmetratges, etc. La regidora de Joventut, Noelia Sánchez, explica que s’ha programat una bona oferta juvenil en la que han participat entitats de la ciutat.
 
L’eslògan creat per a la festa major d’enguany Sortim al carrer també servirà per promocionar les activitats juvenils Can Sarau que es centraran en el pavelló. L’eslògan és la síntesi de Can Xarau i la paraula sarau.
 
El cantant Gerard Sesé es mostra satisfet per poder actuar en la seva ciutat, mentre que Salvador Beltran, dissenyador del cartell de la festa, explica que en la seva creació s’han unificat, amb el color i el dibuix, les referències a la diversió, l’energia i la participació de les entitats en la festa.
 
Els regidors protagonitzaran un ball de festa
 
Per la seva banda, Andreu Sala, director musical de l’Esbart de Sant Marçal, avança una novetat que espera millorar en edicions posteriors de la festa i en la que participaran regidors. Es tracta del ball de festa major en el que les autoritats participaran activament ballant la Polka de Cerdanyola del mestre Sebastià Garriga.
 
Enguany el Roser de Maig ha estat organitzat mitjançant un procés participatiu en el que han treballat conjuntament diverses entitats per dissenyar l'esperit i els continguts del programa.
 
La regidora deixa clar que el procés participatiu és diferent a la comissió de festes que darrerament ha estat l’encarregada d’elaborar el programa de la festa. Enguany, en el procés participatiu les entitats de la ciutat han treballat conjuntament repartides en tres comissions per generar les propostes que s’han incorporat en el programa.
 
Entre les propostes de les entitats que s’han incorporat en el programa destaquen la concentració d’estructures i espais, potenciar la marca de la festa com a símbol de l’arribada de la primavera i incentivar el sentiment de pertany a la ciutat.