Les festes de Sant Martí es suspenen per falta de suport

10/06/2010

Sant Martí es quedarà sense festa al mes de novembre. La comissió organitzadora ha decidit suspendre la celebració aquest 2010 per falta de motivació i suport popular i obrir un any de reflexió de cara a la seva continuïtat futura.

Després de 32 anys de celebració ininterrompuda de la festa patronal de Sant Martí, la seva comissió de festes ha decidit anul·lar l’edició d’enguany i obrir un període de reflexió entre els seus membres, així com una consulta entre els veïns del barri.

Segons el portaveu de la comissió, Antoni Bernabé, suspendre la celebració de la festa ha estat una decisió difícil però consensuada entre tots els membres de l'organització i motivada bàsicament per una manca de suport i col·laboració per part de persones i entitats. Bernabé indica que falta gent per participar en l'organització, hi ha una certa desmotivació entre els components de la comissió i també hi ha una falta de resposta d'entitats i comerciants agreujada per la situació de crisi. Bernabé manifesta que tota aquesta situació ha provocat un cert desencís entre els membres de la comissió

Segons indica Bernabé, l’Ajuntament ja coneix aquesta decisió i la resposta municipal ha estat la d’oferir ajut i col·laboració per tal de fer possible la festa, però reitera que la decisió de la comissió de suspendre l'organització per aquest 2010 és ara per ara irrevocable.

Reflexió i consulta

La comissió de festes de Sant Martí no es dissol, continua i obre un període de reflexió i consulta, on s’escoltarà el parer de la gent i s’analitzarà el que s’ha fet fins ara per veure el que s’ha fet bé i malament i abordar així el futur del Sant Martí cerdanyolenc.

Un cop passat aquest període de reflexió es farà una nova trobada amb l’Ajuntament per analitzar si es torna a organitzar la festa patronal, s’aposta per una festa més de barri o es deixa la festa en mans de l’Ajuntament.

Segons indiquen, durant aquest període de reflexió, els membres de la comissió faran una crida a tots els cerdanyolencs a incorporar-se a la comissió i, d’aquesta manera, contribuir a que la festa sigui possible. Aquelles persones interessades poden adreçar-se al Bar Grau i demanar per Ramon Capella o qualsevol altra persona de la comissió.