51 joves aturats participaran al programa formatiu Suma't

25/01/2011

Cerdanyola s’ha adherit al Programa SUMA’T del Departament de Treball de la Generalitat per impulsar l’ocupació, i la formació dels joves de la ciutat

Aquesta iniciativa té com a objectiu la contractació laboral de joves d’entre 18 i 24 anys en situació d’atur i que no tinguin finalitzats els Estudis Secundaris Obligatoris.

Fonts municipals indiquen que a la nostra ciutat 51 joves se’n podran beneficiar del programa, introduint-se en el mercat laboral al mateix temps que reben formació i orientació per part del Servei de Promoció de l’Ocupació de Cerdanyola del Vallès.

Els joves que participaran en el programa realitzaran un 70% de la jornada treballant en l’empresa i el 30% restant formant-se en un equipament de l’entitat local – en el cas de Cerdanyola, al Servei de Promoció de l’Ocupació -. En total, la jornada no superà les 8 hores diàries.

Les empreses participants en el programa rebran una subvenció del 70% del salari mínim interprofessional per cada jove de la ciutat contractat, així com una bonificació del 100% de la quota de la Seguretat Social. Un dels requisits per a aquestes és no haver realitzat cap acomiadament improcedent o nul per òrgan judicial en els darrers tres mesos i comprometre’s a destinar una persona per realitzar la funció de tutor del jove.

Els candidats han d’estar inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats en el SOC i no poden formar part de cap altra tipus d’activitat ocupacional o acadèmica.

Les empreses interessades a formar part del Programa SUMA’T s’han d’adreçar al Servei de Promoció de l’Ocupació de Cerdanyola del Vallès (Masia Can Serraparera, Av. Roma s/n; Telf. 93.594.70.50).

El departament de Treball ha atorgat 14.350.000 euros a 62 entitats locals per implementar el programa SUMA’T, cofinançat pel Fons Social Europeu. SUMA’T s’ha iniciat el novembre del 2010 i finalitza el 31 de març del 2012.