Aina Sastre estrena una pel.lícula amb els nens del Clupi

22/03/2011

Els nens del Club Infantil de Cerdanyola, el Clupi, són els protagonistes de la pel.lícula 'Els nens de Can Cots' que s'estrenava dissabte a l'Ateneu amb gran èxit entre el públic assistent. El projecte naixia al 2005 dirigit per Aina Sastre, monitora del Clupi i estudiant de cinema.

 La pel·lícula es basa en fets reals i narra la història d’un esplai que des de fa més de 20 anys porta als seus nanos de colònies a una masia llogada i, de sobte, el propietari decideix trencar amb aquest contracte. Els nens i nenes de l'esplai seguiran una estratègia perquè, sigui com sigui, aquella casa segueixi sent per les seves colònies. L’esplai és, en la vida real, el Clupi i la masia és Can Cots, a Solsona.

Els nens de Can Cots defensa valors com el treball en equip i la solidaritat que inculca el Clupi, però sobretot la independència i la capacitat de decisió i lluita dels nens i nenes, segons remarca la seva directora, la jove cineasta local Aina Sastre.

La pel.lícula d'Aina Sastre s'estrenava el passat dissabte a Cerdanyola amb un gran èxit de públic en la seva projecció a l'ateneu. Després de la bona reacció del públic assistent, Sastre espera que la pel.lícula pugui tenir una carrera comercial

Els nens de Can Cots és un exemple del llarg procés que suposa la realització d'una pel.lícula. Des del moment de sorgir la idea fins a fer-la realitat han passat més de 5 anys de treball i ara la directora prepara un documental també centrat en el mon dels nens i rodat a sudamèrica

Els nens i nenes del Clupi de Cerdanyola continuen fent les seves colònies a Can Cots.