Sant Martí 2010

10/11/2010

Aquesta serà la primera edició que es realitza sense l'organització de la comissió de festes de Sant Martí. Les activitats infantils, jornades de portes obertes als museus i el concert de Ramon Sauló obriran dijous unes festes que tindran punt culminant al concert d'Albert Pla, D'Callaos i Los Finos, divendres.

El concert de Ramon Sauló al Bar Grau serà l'acte més destacats de demà dijous en el programa de la Festa de Sant Martí, una jornada en què hi haurà portes obertes als museus dd'història de Can Ortadó i d'art de Can Domènech, mentre divendres serà el moment de l'actuació del cantautor Albert Pla, el grup vallesà de fusió D'Callaos i la banda local Los Finos, els anomenats reis de l'Achilipunk Blues, al pavelló de Can Xarau.

Divendres també és temps de teatre amb la representació a l'Ateneu de Joined the head, muntatge que compta amb la participació de l'actor cerdanyolenc Raul Llopart.

L’Ateneu acollirà la representació de l'obre de Catherine Butterfield, a càrrec de la companyia La ida i la direcció de Cristina Gàmiz. L’obra, que s’estrena a la ciutat, és una tragicomèdia, en la que tres personatges es retroben després de 20 anys i que fa que les seves vides pateixin un trasbalsament, segons explica la directora del muntatge, Cristina Gàmiz.

Joined the head es va estrenar a Nova York fa 18 anys amb un gran èxit. Divendres, a les 22 hores, es podrà veure a l’Ateneu de la mà de la companyia La ida. El preu de les entrades és de 12 euros, l’anticipada i 15 euros, a taquilla.

Els actes més tradicionals

Ja dissabte arribarà el temps de la tradició amb la cercavila de Sant Martí, que enguany serà també objecte del concurs fotogràfic Fes pinya amb un clic, pels carrers més cèntrics de la ciutat, mentre als carrers de Francesc Layret, Sant Martí i Sant Ramon es realitza el mercat medieval.

L'exposició de bonsais al MAC-Can Domènech i el correfoc quan s'hagi fet fosc seran també actes destacats de la festa de dissabte. Diumenge, a més del mercat medieval i la mostra de bonsais, serà el temps de la ballada de sardanes, la narració escenificada de contes i llegendes de Sant Martí al museu de Ca n'Ortadó, la diada castellera i el concert de l'orquestra de cambra de Cerdanyola a l'Ateneu.

Per a la regidora de Cultura, Consol Pla, aquesta serà una festa diferent ja que no compten amb l’organització de la Comissió de Festes, la qual, segons assegura, la troben a faltar. Pla, no obstant, agraeix la col·laboració de les entitats culturals i associacions de comerciants que s’han implicat activament en l’elaboració del programa de la festa.

La festa comença demà oficialment però ja haurà tingut aperitius previs com la inauguració aquest vespre, dimecres a les 20 hores, de l'exposició d'artistes emergents internacionals, Recursos Propis, al Mac-Can Domènech.

Consulteu tot el programa de festes de la tardor. Cliqueu.