Els equips més destacats de la temporada

25/05/2011

Aquesta temporada hi ha hagut diversos equips que han assolit l’ascens o que s’han quedat a un pas d’aconseguir-ho.
Un dels aspectes més difícils que es poden aconseguir en l’esport és la regularitat i aquesta ha estat la companya de viatge d’alguns dels equips de Cerdanyola. El sènior A del Femení Cerdanyola ha quedat tercer de Copa Catalunya. El Prócer Cerdanyola ha lluitar per l’ascens fins el darrer sospir. La Penya d’Escacs ha assolit dos ascensos i ha mantingut un any més el seu equip en la màxima categoria catalana. Falta un ascens, el del Cerdanyola FC, i aquest es materialitzarà el proper diumenge si l’equip és capaç de puntuar en el seu darrer compromís.
 

Femení Cerdanyola


En el món del bàsquet, el sènior A del Club Bàsquet Femení Cerdanyola ha segellat la millor temporada de la seva història. Al final de lliga el gust ha estat agredolç, doncs tot i haver acabar tercer de Copa Catalunya, l’equip s’ha quedat a només un pas de poder lluitar per l’ascens a Liga Femenina-2, que tot i no ser l'objectiu era possible. La mala primera fase realitzada per l’equip de David Rodríguez els hi ha acabat passant factura tot i la millora experimentada en la segona fase de la competició. La derrota en el darrer partit de lliga, contra el Sant Rosa Lima Horta, va condemnar el Femení al quart lloc i a jugar-se la plaça per a la fase d’ascens amb el Reus Deportiu, rival que tothom volia evitar. Els pronòstics es van complir i van ser les de Reus les guanyadores de l’eliminatòria a doble partit. El Femení Cerdanyola va aconseguir passar pàgina i va donar el do de pit en el duel pel tercer i quart lloc. Les verd-i-blanques van guanyar el Lima Horta i han finalitzat la temporada terceres de Copa Catalunya.
 

Escacs

 
El Club Penya d’Escacs de Cerdanyola ha signat una excel·lent temporada en el Campionat de Catalunya per equips. L’entitat local ha mantingut un any més la màxima categoria, la Divisió d’Honor, i l’any vinent serà el 26è que milita al màxim nivell català. La resta d’equips empenyen fort, és el cas del B, que ha aconseguit l’ascens a la Segona Divisió donant el salt del nivell provincial al nacional. Enguany el club va apostar per la joventut en aquest segon equip combinat amb l’experiència de jugadors veterans i el resultat ha estat un ascens històric amb nou victòries i dos empats en onze jornades. També el quart equip ha completat una molt bona temporada aconseguint l’ascens a la Primera Divisió Provincial. El Cerdanyola D no s’ha conformat només amb millorar la categoria, també s’ha proclamat campió de Catalunya de la Segona Divisió Provincial. Per a Jaume Grau, president de la Penya d’Escacs de Cerdanyola, és igual d’important anar assolint categories com que els jugadors també puguin anar pujant de nivell. Grau d’estar la projecció dels jugadors de l’Escola del club i reconeix que “haguéssim firmat de sobres aquests resultats abans d’haver començat la temporada”.
 

Prócer Cerdanyola

 
Al Prócer Cerdanyola li han sobrat dos minuts aquesta temporada, els dos últims del partit contra l’Agramunt. En ells, els lleidatans van superar els verds i els van deixar fora de la fase d’ascens a la Tercera Catalana Preferent. El primer equip del Club Handbol Cerdanyola ha acabat la lliga regular tercer i empatat amb el segon, el Sant Miquel, amb que tenia el gol average perdut. L’ascens tampoc era l’objectiu de l’equip al principi de temporada, així ho indica el president del club local, Jaume Pla. El millor de la temporada per a Pla ha sigut la participació de jugadors juvenils amb el sènior i la continuïtat del projecte. Josep Torondel, que ha sigut la peça clau, seguirà al capdavant de l’equip i nou jugadors juvenils seran sènior. Jaume Pla estaca que “comencem a tenir una mica d’antiguitat i de nom i els rivals ens respecten”.
 

Cerdanyola FC

 
Al primer equip del Cerdanyola Futbol Club li falta donar un darrer pas per assolir l’ascens a la Primera Catalana. Els de Toni Carrillo tenen suficient amb puntuar davant el Júpiter en la darrera jornada per assegurar-se una de les primeres cinc posicions del grup 2 de la Territorial Preferent i aconseguir així l’ascens. La fita seria història i encara més si els acompanyen la resta de resultats i aconsegueixen l’ascens i el campionat doncs els cerdanyolencs tenen opcions d’acabar la lliga en primera posició. Els resultats encaixats en el darrer tram del campionat ha anat aplaçant la celebració de l’ascens, que tot i no estar confirmat s’espera que arribi el proper diumenge 29 de maig a La Bòbila. Abel Moreno, president del Cerdanyola Futbol Club, es mostra content davant la possibilitat d’ascendir a la Primera Catalana però també destaca que “no ens hem d’obsessionar amb anar guanyant categories doncs amb les instal·lacions i pressupost que tenim no podem pensar en aspirar a més”.