El Cerdanyola FC perd les opcions d’ascens a La Bòbila

01/06/2011

Durant la temporada que acaba de finalitzar els verd-i-blancs han perdut 31 punts dels 51 possibles, és a dir, només han assolit 20 a La Bòbila.

El Cerdanyola ha perdut l’ascens al seu terreny de joc. L’equip de Toni Carrillo s’ha comportat com els bons pares, ha deixat a casa tot el que havia guanyat fora d’ella.

Durant la lliga 2010-11, els verd-i-blancs han disputat 51 punts al seu camp i d’aquests només han sumat vint. El resum com a locals ha sigut de cinc victòries, cinc empats i set derrotes; els de Toni Carrillo han guanyat davant Remolins Bitem, Reddis, Pubilla Casas, Roquetenc i Organyà; han empatat amb Mollerussa, Marianao Poblet, Barceloneta, Sant Ildefons i Vista Alegre, i han perdut davant Alcarràs, Morell, El Catllar, Viladecans, Cervera, Torreforta i Júpiter. Alguns dels equips que s’han endut punts de La Bòbila (El Catllar, Barceloneta Marianao Poblet o Sant Ildefons) són conjunts que han acabat en la zona baixa de la classificació. Només amb la meitat de punts perduts a casa estaríem parlant d’un èxit sense precedents en el futbol de la nostra ciutat.

Però la realitat és la que és. La trajectòria del Cerdanyola FC al Municipal de La Bòbila-Pinetons dista molt de la que ha fet durant la temporada lluny de Cerdanyola. Com a visitants, els de Carrillo han sumat 39 punts i només s’han deixat 12 punts sense guanyar. Els verd-i-blanc han vençut en 12 ocasions, han empatat en 3 i només han perdut 2 partits. Els verd-i-blancs han guanyat en quatre camps dels cinc equips que han pujat de forma directa: Torreforta, Vista Alegre, Júpiter i Viladecans. Al camp del Reddis, el cinquè dels equips ascendits, van empatar després d’anar guanyant per 0 a 2.

Aquesta temporada, només un equip ha estat capaç de guanyar-li els dos partits als de Carrillo, l’Alcarràs, i aquest no han pujat de categoria. I només hi ha dos equips que no han perdut amb els de Cerdanyola, Sant Ildefons i Cervera. Amb els primers, els locals van perdre a Cornellà i van empatar a La Bòbila i amb els de Lleida van empatar a un al seu camp i van perdre a La Bòbila per 0 a 1. Tant Cervera com Sant Ildefons han estat lluny de la lluita per l’ascens.

La decepció del passat diumenge davant el Júpiter estava més que justificada. El Cerdanyola, un dels millors equips del grup segons la majoria dels entrenadors, s’ha quedat a les portes de l’ascens. Fa dos mesos l’equip de Carrillo tenia a tocar la Primera Catalana, però sumar només 6 punts de 24 possibles l’han deixat fora de l’ascens. Ara cal esperar que Muntanyesa o Reus puguin tornar-li l’alegria els de Carrillo assolint una plaça en la Segona Divisió B i així permetre l’ascens del Cerdanyola a Primera Catalana.

Hi ha una altra possibilitat que ha aparegut en els darrers dies amb la impugnació del partit Vista Alegre - Sant Ildefons (2-2) per part dels primers. El Comitè de Competició li va donar la raó al Vista Alegre i també li va donar el partit per guanyat (3-0). Ara el Sant Ildefons ha presentat recurs a Apel·lació i en el cas que el Comitè d’Apel·lació li donés la raó als de Cornellà, el Vista Alegre perdria els dos punts que li havia donat el de Competició. En aquest cas, el Cerdanyola quedaria empatat amb el Vista Alegre i el Viladecans a 59 punts i la classificació final donaria les següents posicions: 4t el Cerdanyola FC, 5è el Vista Alegre, tots dos pujarien de categoria, 6è seria el Viladecans, que seria el més perjudicat i hauria d’esperar a que pugessin a 2a B la Muntanyesa o el Reus.