Reportatges

Reportatge Xaneta Portada

Josep Maria Cortada, mestre de periodistes

El periodista Josep Maria Cortada, Xaneta, moria la matinada del 25 de juny. Cortada ha estat referent de la comunicació local des del seu arrelament a Cerdanyola a l'any 1972. Director fundacional dels tres mitjans de comunicació municipals: la revista Riu Sec, Cerdanyola Ràdio i Cerdanyola.info, va també tenir un paper destacat en altres afers socials destacats com la creació de l'escut i la bandera de Cerdanyola o la comissió del centenari de l'església de Sant Martí, entre molts altres.

reportage roser maig 2008

Roser de Maig 2008

La gran assistència de públic als actes més diversos, el bon temps i la implicació de les entitats han estat de nou els trets característics de la Festa Major del Roser de Maig, celebrades entre el 2 i el 5 de maig. Han estat gairebé un centenar de propostes lúdiques, esportives i culturals adreçades a tothom, sense exclusions.

reportaje ateneu

L'Ateneu, 25 anys de vida cerdanyolenca

El 7 d’abril però de l’any 1983, s’inaugurava un edifici que pocs anys després es convertiria en un emblema de la ciutat, l’Ateneu de Cultura. Casa d’entitats, escenari informatiu i reivindicatiu, aixoplug de serveis municipals, bressol d’iniciatives culturals... l’Ateneu ha estat un referent imprescindible en la vida cívica de Cerdanyola.

reportaje escobar

Les criatures rebels de Josep Escobar

Diverses generacions d’infants d’aquest país han crescut llegint les historietes de Josep Escobar. Els trapelles Zipi, el ros, i Zape, el morè; el sempre famèlic Carpanta; la llesta Petra, criada para todo; o la versió mediterrània del gras i el prim que són Don Óptimo i Don Pésimo són alguns dels personatges que han acompanyat les últimes dècades de la nostra cultura popular. Rebels amb causa és el títol de l’exposició que els mostra a l’Espai Enric Granados fins el 6 d’abril. I ja ho sabeu: Benvinguts! Passeu, passeu...

portada reportatge tres tombs

10 anys de nous Tres Tombs

54 carruatges i una cinquantena de cavalls van fer una lluïda festa dels Tres Tombs que celebraven el desè aniversari de la seva recuperació després de deixar-se de fer al 1954.

Portada reportaje reis 2008

Melcior, Gaspar i Baltasar regnen als carrer de Cerdanyola

Els Reis Mags de l’Orient van arribar puntuals a la cita amb Cerdanyola.

portada reportatge nadal 07

Aquest Nadal, regala Cultura!

Escollir què regalem als familiars i amics sempre és una tasca complicada, pensant si l’encertarem en l’elecció. Aquest any us proposem regalar Cerdanyola, a través de còmics i llibres i productes desenvolupats a partir d’una imatge trobada a les excavacions de ca n’Oliver.

Sant Martí, la festa al carrer

El Mercat Medieval i la Mostra de Cuina van ser els punts de més participació popular en una Festa de la Tardor que arribava a la trentena edició amb l’envelat com senyal d’identitat i una crida a la integració dels pregoners: el Cerdanyola Futbol Club.

20 anys de Blues de Cerdanyola

¡Qué manía con los aniversarios, si al menos sirvieran para alguna cosa! Las mismas preguntas cada año para que al final ya ni se sepa como empezó la cosa esta.

portada reportaje blues 2007

Cerdanyola sona a blues

El Festival Internacional Blues de Cerdanyola arriba enguany a una data molt important, el seu vintè aniversari. I ho fa carregat d’actuacions molt variades en les que tot el públic assistent podrà gaudir dels encreuaments culturals que actualment es donen entre els diferents estils de música negra i amb altres manifestacions folklòriques de tot el món.