Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Activitats familiars i musicals protagonitzen l'agenda del cap de setmana
Activitats familiars i musicals protagonitzen l'agenda del cap de setmana Cerdanyola Menuda

Activitats familiars i musicals protagonitzen l'agenda del cap de setmana

24 de març de 2023 a les 10:15

L’agenda cultural del cap de setmana arriba farcida d’activitats diverses i amb un protagonisme especial per a la música amb els concerts del Cerdanyola Menuda, de l'Orquestra Aulos i Aulos Gospel Cor, del Cicle de Música de Cambra i de la JOC.

L’agenda cultural del cap de setmana arriba farcida d’activitats diverses i amb un protagonisme especial per a la música.

Una de les novetats destacades és el Festival Cerdanyola Menuda, un esdeveniment musical amb activitats pensades únicament per als veïns i veïnes més joves.

Els plats forts de la programació seran els concerts familiars de dissabte 25 de març, a les 18:30h, de la mà del grup Xiula i de diumenge 26, a les 18 h, amb The Penguins Reggae per a Xics,, i que tindran lloc a la Plaça de l'Abat Oliba.

També hi haurà activitats destinades a nadons de 0 a 3 anys a l’Espai Infantil, com ara l'espectacle Planeta K , Taller 'L'art dels 5 sentits (ambdós amb les places exhaurides) i  l'activitat Playscape. 

El Festival també comptarà amb tallers de conscienciació mediambiental, una xocolatada popular preparada amb energia solar, així com un taller de pintacares que es realitzaran a la Plaça de l'Abat Oliba a partir de les 17 h.

El passat esclavista que ningú vol recordar

 

Amèrica, amb text de Sergi Pompermayer i la direcció de Julio Manrique, es representarà a l’Ateneu aquest 24 de març amb entrades exhaurides i amb un repartiment coral que encapçalen Joan Carreras. Tamara Ndong i Mireia Aixalà.

L’onze de setembre de 2021, una important família de l’alta burgesia barcelonina rep una visita inesperada que farà sortir a la llum el secret més terrible de la història familiar, un passat lligat al tràfic d’esclaus. El Joan (Joan Carreras) i la Cristina (Mireia Aixalà) viuen amb l’àvia, Andrea Vidal (Carme Fortuny), i han fet preparar un dinar d’aniversari per al fill, el Max (Marc Bosch), que ha d’arribar amb algú altre. Aquest algú altre resulta ser la Kayla (Tamara Ndong), amb qui el Max vol anar a viure. És una aspirant a actriu d’ascendència afroamericana que treballa de cambrera per pagar-se els estudis. Aquesta visita provocarà un viatge per tres segles i tres continents i farà que res torni a ser igual.

Visita guiada

Dissabte, a les 18h, es farà una visita guiada a l’exposició “Resistents i deportades”, que es pot veure al Museu de ca n’Oliver fins al 8 de maig. La mostra vol recordar les històries de les dones de l'exili republicà que van formar part de la resistència francesa contra l'ocupació dels nazis i es va enfrontar a la repressió, la persecució i la deportació als camps de concentració, amb especial èmfasi en les dones republicanes espanyoles i en la història i evolució del camp de Ravensbrück.

Concert de Primavera d'Aulos

El mateix dissabte, a les 19h, el teatre de l’Ateneu, acull el concert de Primavera de l’Orquestra Aulos -amb un repertori que anirà des d’Arcangelo Corelli a Michael Jackson- i l’Aulos Gospel Cor. El concert serà el preludi de la visita de l’orquestra de Cerdanyola a l’Escola Municipal de Música de la ciutat alemanya de Dortmund.

Pedro Pardo, director de les dues formacions musicals que actuaran en aquesta actuació, explica que serà un concert eclèctic marcat per un repertori de l’orquestra que va de la música de Corelli a la de Michael Jackson, és a dir, de finals de segle XVII a principis de segle XXI. L'actuació serà aquest 25 de març, dissabte, a les 19 hores al teatre Ateneu.

Començarà amb un Concerto Grosso d’Arcangelo Corelli, considerat un dels precursors de Vivaldi, i seguirà amb Vistes al mar, d’Eduard Toldrà, en el que vol ser un exponent de la música catalana, i mediterrània, que traslladaran a la seva pròxima visita a Dortmund. Peces del britànic Gustav Holst i del finlandès Jean Sibelius mantindran el concert de l’Orquestra Aulos fins que arribi una peça pop, com el Billie Jean, de Michael Jackson.

Final del Cicle de Música de Cambra

Diumenge, la música continua sent protagonista. Magalí Sare i Manel Fortià, tanquen al MAC la XII edició del Cicle de Música de Cambra.

Magalí Sare va llençar el seu primer disc en solitari anomenat "Cançons d'amor i dimonis" l'any 2018 i el va presentar oficialment al 50è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz a Barcelona. També se la coneix per ser la soprano del Quartet Mèlt (guanyadors de la 3ª edició del programa TV3 Oh Happy Day l'any 2015). A més a més, és la cantant del disc ESTOMAC de la pianista i compositora Clara Peya. L'any 2019 ha estat nominada com a Talent Emergent als premis Alícia de l'Acadèmia catalana de la música, com a artista revelació als premis ARC, finalista del concurs Terra i Cultura juntament amb en Manel Fortià i guanyadora del primer premi internacional del Festival SUNS EUROPE d'Itàlia. L'any 2020 treu nou disc titulat "A boy and a girl" amb Sebastià Gris produït per en David Soler i participa com a cantant l'anunci de l'estiu d'ESTRELLA DAMM. L'abril 2022 treu el NOU DISC ESPONJA amb col·laboracions com Salvador Sobral Las Migas.

En Manel Fortià està afincat entre Barcelona i Nova York una llarga trajectòria com a intèrpret, improvisador i compositor dins del jazz i la música moderna que l'ha portat a tocar amb grans figures com Dave LiebmanMarco Mezquida, Antonio Lizana, Emilio Solla, Eliot Zigmund entre d'altres. Ha gravat més d'una trentena de discos, com a líder i sideman entre els quals en destaca "My old flame" amb Marco Mezquita, "Bulería Brooklyniana" amb Marquès/Fortià/Pannier, "Beige" amb Sergi Sirvent Smooth Trio i "les Crisàlides" amb Sabina Witt.

La Shubertíada de la JOC

Per tancar el diumenge, a les 18 hores i al teatre Ateneu, la Jove Orquestra de Cerdanyola oferirà el concert Schubertíada per gaudir de la simfonia número 5 de Franz Schubert, precedida per la simfonia número 68 de Joseph Haydn.

La Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) s’endinsa dins la música simfònica del primer romanticisme interpretant per primera vegada música de Franz Schubert amb el concert titulat Schubertíada, en referència a les famoses vetllades musicals que se celebraven a casa del compositor i on es tocaven peces seves i d’altres compositors.

 El director de la JOC, Borja Mascaró, explica que es tracta d’un programa musical agosarat i exigent, ja que Schubert és un compositor molt difícil, un dels pares de la música clàssica a l’alçada de Mozart i Beethoven i que cal reivindicar per tractar-se d’un compositor una mica oblidat i infravalorat.

El concert s’obrirà amb la simfonia número 68 de Joseph Haydn, un autor que Mascaró considera que qualsevol orquestra ha de visitar sovint per posar-se a punt, i en aquest cas permet oferir un concert que sembla interpretar una mateixa simfonia feta primer pel pare i després desenvolupada pel fill, amb Schubert donant-li una volta més al que va establir Haydn.

Per a més informació, consulteu la resta d’activitats de l’agenda: https://www.cerdanyola.cat/agenda