20 anys de records i emocions al Concert al Castell

El Concert al Castell va recuperar el passat 1 de juliol els records de 20 anys de música i emocions amb un gran espectacle en el que músics, cantaires, directors, tècnics i públic van viure una nit força especial. 

L’Amor Brujo de Manuel de Falla obria el repertori del concert. L’espectacle feia un recorregut pels Concerts al Castell d’aquests darrers 20 anys, des del primer, celebrat al 2002 fins el del 2021 en plena pandèmia. Això va fer que el concert tingués una gran varietat d’estils musicals, des de la lírica, fins al jazz, el rock, els musicals, la música de cinema i la llatina, entre d’altres. 

Per a Raúl Lacilla aquest concert suposava la seva estrena com a director de la Banda de l’Agrupació Musical ja que l’any passat, tot i no tenir el covid, sí que va haver-se de confinar. Per a ell suposava tot un repte que va superar amb escreix. Lacilla indicava que el repertori escollit li havia servit per conèixer molt millor la Banda i que havia estat molt emocionant tot el procés tant de tria de les peces musicals com els posteriors assaigs. 

Manel Cubeles, director de la Coral de l’Agrupació Musical Cerdanyola, també tenia un repte i era preparar als cantaires per a interpretar alguns dels temes dels primers concerts al castell quan encara no existia la coral. Aquest repte tampoc va ser un problema, tal i com es va poder gaudir durant l’espectacle. A més, segons Cubeles, al concert del passat 1 de juliol es va poder veure quina havia estat l’evolució tant positiva d’aquest grup de cantaires en els darrers anys.

La Traviata, la Dansa dels Cavallers de Romeu i Julieta, les Danses Polovtsianes de Borodin, Benny Goodman: the king of swing, una selecció de la pel·lícula UP, la cançó del Faroner, Orfeu i Eurídice, La noche de la Iguana, el Danzón n.2 i un bis amb cançons de Mecano van ser algunes de les peces que van sonar durant el concert Un Castell de Castells. A més dels músics de la Banda i l’Agrupació Musical Cerdanyola, també es va comptar amb les col·laboracions especials de Carolina Alabau com a veu solista, Miguel Ángel Sanz tocant la mandolina i la guitarra i Gabriel Robles tocant les castanyoles. El presentador va ser el periodista Albert Segura i la veu en off  la va posar Laura Serra, també periodista.

L’acte va acabar amb un homenatge a totes les persones que han fet possible durant aquests 20 anys el Concert al Castell, començant pel seu impulsor Toni Vidal. L’Agrupació assegura que “tots i totes, públic, instrumentistes, cantaires, direccions, empreses proveïdores i col·laboracions, formen part de la memòria del “Castell”.

En aquesta edició del Concert al Castell, ja sense mesures covid, es recuperava l’estructura habitual amb dues parts i un descans. També es recuperava, segons explicava la presidenta de l’Agrupació Musical Cerdanyola, organitzadora de l’esdeveniment, Laia Seró, l’ús de partitures que ja havien fet servir altres músics anteriorment, un fet especial per a ells. A més, aquest any s’ha hagut de fer un esforç molt important pel que fa a la gestió econòmica ja que, segons assenyala Seró, l’increment de preus dels proveïdors ha estat una dificultat afegida per a l’organització.