L’alumnat de 4t de l'Escola Xarau investiga el passat de Cerdanyola de la mà del MAC

Una petita mostra al vestíbul del MAC ensenya el treball de tot el curs sobre alguns edificis patrimonials de l’actual avinguda de Catalunya.

Des del primer trimestre, l’alumnat de 4t de l’Escola Xarau, amb la Júlia Cabrerizo, la Conxi Cabello i la Núria Beltrán, ha dut a terme un projecte sobre el patrimoni de Cerdanyola que els ha permès descobrir la història de la ciutat, com ja van fer l’any passat. Enguany, però, el centre d’interès ha estat l’avinguda de Catalunya.

Amb el guiatge del Museu d’Art, l’alumnat ha estudiat sis edificis del Barri de Baix, amb el repte afegit que tres d’aquests ja no existeixen en l’actualitat. Es tracta de l’Estació de tren, Ca n’Altimira i Ca l’Arquer, que encara es conserven, i la Torre Renom, la Torre Recolons i la Torre Moruna, avui ja desaparegudes.

D’aquesta manera, després de la descoberta i la recerca, on també s’han fet entrevistes tot recollint la memòria oral, han elaborat uns tríptics en anglès per informar a la població sobre aquests llocs i alhora han dibuixat els edificis, els que existeixen i els que ja no.

L’objectiu d’aquest projecte ha estat sobretot recuperar la memòria i la importància de la conservació i record del patrimoni arquitectònic de la Cerdanyola de principis del segle XX, i evidenciar els canvis i les continuïtats, un procés clau en l’estudi de la història.

Per tancar el projecte, l’Escola Xarau, amb la col·laboració de Marcafeta, ha preparat una petita mostra on es pot veure tota aquesta tasca, descarregar els tríptics i escoltar les entrevistes que s’han dut a terme.

La petita mostra, titulada “Cerdanyola, abans i ara. El carrer de Sant Ignasi-l’Avinguda de Catalunya” es podrà visitar fins el 31 d’agost.

Fotografia de grup de l'alumnat de l'escola Xarau 1

Fotografia de grup de l'alumnat de l'escola Xarau 2

Dibuix 1     Dibuix 2     Dibuix 3     Dibuix 4