Neix ADN Fest per donar a conèixer la gran creativitat musical de la ciutat

El proper dissabte 9 de juliol, a partir de les 18 hores, es posarà en marxa la primera edició del Festival ADN Cerdanyola al Parc de Canaletes, per on desfilaran sis bandes que són una mostra de la fertilitat creativa musical de la ciutat: Bronze, Edena, Enjoy, Jimmy Suicide, Memphis Train i Tupé. L’accés a l’ADN és gratuït.

La idea de fer un festival amb bandes locals o estretament lligades a la ciutat va començar a germinar abans de la pandèmia i una vegada passats els dos anys marcat per les limitacions imposades per la Covid-19, La Constància Factoria Cultural va recuperar el projecte i el va presentar al Servei de Cultura. Aquell projecte inicial, 12 hores de música en directe ininterrompudes, es va anar reajustant fins l’actual format.

El tècnic del Servei de Cultura, José Antonio Guillem, músic i persona implicada en altres esdeveniments com el Blues de Cerdanyola i el Cicle de Música de Cambra, explica que per a aquest primer ADN Fest amb vocació de continuïtat s’han programat sis bandes amb nou projecte sota el braç i que transiten per diferents vessant del rock.

La idea es donar continuïtat al festival "per anar aplegant tota la varietat d’estils de l’efervescència musical que viu la ciutat, amb molta gent jove implicada en projectes de tota mena que necessiten escenaris per donar-se a conèixer al públic i créixer en els directes".

L’ADN Fest es celebrarà al Parc de Canaletes, un escenari habitual en els actes festius del barri però poc utilitzat per a altres esdeveniments culturals, però que en aquesta ocasió serveix per descentralitzar i alleugerar l’ús intensiu del centre ciutat per a la música en directe. De cara al futur proper s’espera comptar amb un nou espai per a la música en directe a la ciutat.

L’accés a l’ADN serà gratuït. L’organització anirà a càrrec de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb la col·laboració de La Constància Factoria Cultural i Gastro & Kultur.