Avui comencen les activitats del programa per l'Alliberament LGTBIQ+

L’Ajuntament de Cerdanyola presenta un programa d’activitats obert a tota la ciutadania al voltant del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+. El programa ha estat treballat de forma participada amb el Consell Municipal de Polítiques de Dones i de forma coordinada amb altres àrees de l’Ajuntament, amb l’objectiu de seguir treballant de forma conjunta perquè les diversitats sexuals i de gènere s’integrin de forma transversal al dia a dia del municipi i l’acció municipal.

Enguany es presenta un programa ampli i dinàmic, amb propostes diverses que permetin reflexionar sobre les realitats de les persones del col·lectiu LGTBIQ. La primera activitat programada és l’actuació de teatre al carrer Monòlegs a la plaça per combatre l’homofòria a càrrec de la cooperativa Nus i que es durà a terme a la plaça Sant Ramon el dimarts 21 de juny a les 19 hores.

El dimecres 22 de juny, el Museu d’Art de Cerdanyola acollirà la xerrada Refugi LGTBIQ+ amb Mahmoud Assy, defensor dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ i persona refugiada. Aquesta activitat, que es farà a les 18.30 hores, forma part del programa Primavera Solidària.

L’acte central del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+ se celebrarà el mateix dimarts 28 de juny a la plaça de l’Abat Oliba. Entre les 18 i les 20 hores hi haurà la caravana pedagògica sobre sexualitats, afectivitats i feminista La Sec Truck! A les 20 hores l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat Escènic de l’Institut Banús amb Drag Queen i Hope (Esperança). A continuació, a les 20.15 hores, està prevista la lectura del manifest i després l’espectacle Churry Clown.

El programa d’activitats continuarà el dimecres 29 de juny a les 18 hores amb la presentació de Història Queer del Flamenco en conversa amb Fernando López. Per participar en aquesta activitat organitzada per El Safareig cal inscriure’s prèviament.

El mateix 29 de juny, el Museu d’Art de Cerdanyola inaugurarà a les 19 hores una petita mostra amb el collage que l’artista Randomagus ha realitzat a partir de diverses obres de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya que esdevenen referents de diversitat. I seguidament l’entitat Plat Artístic presentarà una selecció de curtmetratges de temàtica LGTBIQ+

A més, durant tot el programa estarà en marxa el I Concurs Fotogràfic d’Instagram Alliberament LGTBIQ+ 2022, organitzat conjuntament amb l’Associació de Fotografia de Cerdanyola-Ripollet.

La sala 0 de la biblioteca acollirà entre el 27 de juny i el 2 de juliol l’exposició documental sobre el Dia Internacional LGTBIQ+.

..............................................................................................................................................................................

Foto de Sharon McCutcheon: cliqueu per anar al web