AmicsUAB premia Ricky Rubio, Rosa Maria Calaf, Josep Oliver i Carlota Solé

El jugador de bàsquet Ricky Rubio, la periodista Rosa Maria Calaf, l'economista Josep Oliver, la sociòloga Carlota Solé i dos centres de recerca de la UAB -el Centre de Visió per Computador i el Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball- rebran un dels premis de l’associació AmicsUAB d’aquest 2022.

Els guardons, que es lliuraran aquest 24 de novembre en un acte retransmès a través del canal de YouTube d'AmicsUAB- volen reconèixer les aportacions destacades de persones i entitats a la sinergia entre la universitat i la resta de la societat.

Aquesta vintena edició de la Festa AmicsUAB servirà per atorgar el Premi Amic dels Amics, destinat a persones que han tingut trajectòries destacades, a Josep Oliver, catedràtic del Departament d'Economia Aplicada de la UAB i destacat investigador i divulgador; a Carlota Solé, primera catedràtica de Sociologia de la UAB i gran experta en minories i migracions; a la periodista Rosa Maria Calaf, corresponsal de TVE a nombroses destinacions arreu del món i una de les fundadores de TV3, i al jugador de la NBA i filantrop Ricky Rubio, que amb la seva fundació ha fet aportacions rellevants als hospitals universitaris Vall d'Hebron i Germans Trias i Pujol, tots dos vinculats a la UAB.

D'altra banda, el Premi Col·lectiu UAB, que s'atorga a entitats de l’Autònoma que treballen per millorar el servei de la institució, serà lliurat al Centre de Visió per Computador. El Premi Amics de les Biblioteques, destinat a persones o entitats que contribueixen amb el seu patrimoni o temps a enriquir el fons bibliogràfic de la Universitat, serà per al Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT).

Aquesta edició de la Festa serà conduïda pel presentador del Telenotícies Migdia de TV3, Xavier Coral. Pel que fa als parlaments institucionals, hi intervindran el rector de la UAB, Javier Lafuente, el president d'AmicsUAB, Francesc Cayuela, i el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll. L'acte comptarà també amb l'actuació del Cor de cambra de la UAB. A més, la Festa donarà suport a l'organització de la Cursa de la UAB, que tindrà lloc el proper 18 de desembre.