El Consell Comarcal obre les inscripcions del curs Noves habilitats i competències digitals i verdes en automoció que es farà al mes d’octubre

El programa es configura a partir d’una formació competencial per reptes i de proporcionar un coneixement transversal de les noves competències digitals i sostenibles que requereix el sector.

El sector de la fabricació d’automoció està en un procés de transformació molt important en àmbits com la sostenibilitat, digitalització o tecnologia. Alhora la progressiva implantació dels nous vehicles elèctrics tindrà un gran impacte en l’ocupació. De fet, diferents estudis pronostiquen que la indústria d'automoció perdi 178.000 llocs de treball fins a 2025. En aquest marc, el Consell Comarcal ha programat un curs que es realitzarà i impartirà el centre tecnològic EURECAT amb un d’una durada de 32 hores dirigit a professionals del sector, nous professionals i persones a l'atur.

El programa consta d’un mòdul troncal comú per a tots els participants i un d’específic amb 5 itineraris formatius diferents: vehicle elèctric, vehicle connectat i autònom, materials avançats, manufactura avançada i economia circular i sostenibilitat.

Es combinaran formacions teòriques amb sessions en aules de pràctiques. L’alumnat finalitzarà el curs amb l’elaboració i presentació d’un projecte col·laboratiu sobre un repte del sector. Pel treball dels reptes es preveu la col·laboració i participació d’empreses de la comarca, a on plantejaran situacions reals a solucionar per l’alumnat.

El curs és 100% subvencionat i té un màxim  25 places. Cal omplir el formulari d’inscripció que hi ha al web del Consell Comarcal del Vallès Occidental  per tal de poder participar. El curs tindrà lloc el dimarts i dijous del mes d’octubre de 16:00h a 20:00h i va dirigit a persones en recerca de feina, siguin desocupades provinents del sector d’automoció o nous professionals que s’hi volen incorporar, especialment, vinculats a formació professional del sector.