Càpsules de coneixement per reforçar l’orgull de ser de Cerdanyola

Un s’estima allò que coneix, diuen que diu el savi. I aquest és l’objectiu dels 10 capítols documentals que ha presentat l’Ajuntament de Cerdanyola per reforçar la marca Cerdanyola, Ciutat del Coneixement refermant al mateix temps el sentiment de pertinença del veïnat de Cerdanyola.

Els representants de l’Ajuntament, la UAB, els centres de recerca, el Sincrotró Alba i el teixit empresarial presentaven al maig de 2021 la marca de ciutat Cerdanyola, Ciutat del Coneixement. L’objectiu explicitat en aquell moment era doble: atraure talent i empreses, generar idees i crear llocs de treball i riquesa per al conjunt de la societat, al temps que es reforça l’orgull de pertinença a Cerdanyola. 

Ara, l’Ajuntament ha impulsat la gravació de 10 vídeos documentals, petites píndoles d’uns 10 minuts de durada en què es presenten els principals elements d’aqjuesta marca: des de la Universitat Autònoma de Barcelona al Sincrotró Alba, des del Parc Tecnològic del Vallès als centres de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques i es presenten projectes com el del líving lab a ca n’Altimira.

Primer capítol d'aquesta sèrie de 10 documentals: Per què Ciutat del Coneixement?

David González, regidor de Ciutat del Coneixement, recorda que la marca de ciutat vol reforçar les característiques diferencials que fan de Cerdanyola una localitat amb valors i potencialitats úniques. El regidor destaca que la presència de centres de recerca, investigació i innovació a Cerdanyola conformen un ecosistema clau per potenciar les relacions entre societat, mon acadèmic i empresa.

TV Sabadell Vallès és l’encarregada d’elaborar els 10 capítols d’aquest documental, cadascun d’ells centrat en un dels elements que caracteritzen aquesta marca de ciutat. Píndoles de 10 minuts de durada, aproximadament, que la directora de la televisió, Montse Costa, destaca que serviran per divulgar el valor de la tasca realitzada en aquests centres de recerca i investigació, encara molt desconeguda per la pròpia ciutadania de Cerdanyola.

En aquest sentit, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, explica que aquest documental és “un pas més” en el treball realitzat per crear i potenciar la marca Cerdanyola, Ciutat del Coneixement i que ha de servir també perquè la ciutadania conegui els projectes tangibles que s’impulsen al seu voltant, com el Living lab de ca n’Altmira.

En aquests moments ja s’han finalitzat 6 capítols del documental i quatre més es troben en període de finalització.