Carlos Cordón fa una crida a reinventar-se per construir una ciutat que avanci garantint el benestar de la gent

 

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, creu que en els tres anys de govern d’aquest mandat s’ha recuperat l’autoestima de la ciutat establint les bases d’un projecte col·lectiu que la ciutat i la seva gent “necessiten i mereixen” i en el qual “toca reinventar-se” per mirar el futur “amb rigor i optimisme”.

Carlos Cordón oferia aquest diumenge 8 de maig una conferència política als jardins de ca n’Ortadó amb el lema “La Cerdanyola que avanç” per fer un repàs a les fites que considera ha aconseguit el govern del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) en aquest mandat i els reptes de futur per a la ciutat i la seva gent.

L’alcalde de Cerdanyola es compromet a “deixar-se la pell” pel veïnat i “no defallir” mentre mantingui la confiança de la ciutadania per construir benestar i consolidar la ciutat com “un espai d’oportunitats”. Cordón subratlla que “toca reinventar-se” contínuament i mirar cap el futur “sense crispació i amb rigor i optimisme”.

Pandèmia

Cordón recorda que la primera part d’aquest mandat ha estat marcada per la irrupció d’una pandèmia terrible i agraeix el treball de totes les persones i col·lectius que van permetre afrontar els moments més durs d’aquesta etapa de la Covid-19 “amb esperança” per salvar vides i minimitzar l’impacte. En el balanç de la gestió municipal en aquest període, l’alcalde  destaca la creació de la Taula de reconstrucció amb la creació d’un centenar de mesures per pal·liar la situació de famílies i empreses.

Carlos Cordón es referia també a la creació de la Taula per al desamiantat que ha de fer que es passi de l’estigma que l’amiant provoca en la ciutat a fer de Cerdanyola que sigui referent de la seva eliminació.

Urbanisme i via pública

En qüestions urbanístiques, Cordón explica que s’han abordat millores en molts espais de la ciutat -Santa Marcel·lina, Fontetes, Serraperera, La Clota...- i s’estudien les actuacions a altres, com la carretera de Barcelona que “deixarà de ser l’autopista que sempre ha estat”. L’alcalde ressalta dos projectes aprovats com el de la reforma del sector de Santa Teresa i l’estació de Renfe del centre i el Pla Director Urbanístic del Centre Direccional-Parc de l’Alba “per créixer de forma sostenible” amb espais verds, habitatge protegit, espais comunitaris per oferir serveis, consolidar el parc del coneixement i “deixar enrere el conflicte dels abocadors amb la seva remediació definitiva”.

En la via publica, l’alcalde explica que es destinen més de 5 milions d’euros per millorar els carrers de la ciutat i un nou contracte de jardineria per millorar els espais verds.

Equipaments i serveis a les persones

Els equipaments van centrar bona part de la intervenció de Cordón amb els projectes de la nova comissaria de la Policia Local -que estarà al costat de la dels Mossos d’Esquadra- o del complex esportiu de Riu Sec on anuncia la pròxima entrada en funcionament de les pistes de tennis, abordant també en matèria esportiva les millores al CEM Xarau i el PEM Guiera -que “s’ha regularitzat per fi”-, l’espai de bike-trial o la reobertura de les piscines del Bosc Tancat que, indica, s’assolirà per aquest estiu. Al marge de l’esport, l’alcalde apunta l’obertura dels jardins de can Llopis i la recuperació de l’edifici per a ús públic, la millora del cementiri i la construcció “per primera vegada a la ciutat” d’un tanatori, la pròxima creació d’espais cívics a La Farigola o Canaletes o la destinació de ca n’Altimira a “un nou concepte de centre cívic” que permetrà acostar la UAB al nucli urbà.

Cordón també manifesta que es continua treballant per aconseguir l’hospital Ernest Lluch i que el CAP Les Fontetes recuperi tots els seus serveis.

En matèria de serveis a les persones, Carlos Cordón, destaca que durant tres anys s’han congelat els impostos municipals per afavorir les famílies en una situació de crisi, s’ha crear el Pla Local d’Habitatge i la Taula de l’Habitatge, han augmentat les beques escolars un 8% o s’ha recuperat la regidoria de gent gran amb múltiples activitats, entre d’altres qüestions.

Parlant de persones, Carlos Cordón assegura que “no pararem fins deixar l’incivisme en la mínima expressió” i destaca l’establiment de campanyes per pal·liar situacions problemàtiques amb l’abandonament de mobles o les defecacions de mascotes al carrer.

En elements culturals i de lleure, l’alcalde recorda la potenciació, tot i la pandèmia, del Festival de Blues o la Festa Major, amb un Roser de Maig 2022 històric per ser el del retrobament ciutadà. La creació de les Nits d’Estiu Jove, l’aposta pel Fantosfreak, destacant en matèria de joventut que també s’ha pressupostat per aquest any el Pla Local de Joventut.

Carlos Cordón destaca la creació de la Marca de ciutat “Cerdanyola, ciutat del coneixement” i l’aposta municipal per atraure empreses bonificant l’IAE a les firmes que s’instal·lin a la ciutat i remarca que l’aprovació de tres pressupostos seguits a l’Ajuntament és una mostra de l’estabilitat política assolida aquest mandat.

Reptes de futur

No obstant això, Cordón assegura que “queda molt per fer” i anuncia l’aposta per projectes com la millora integral i definitiva del riu Sec al seu pas per Cerdanyola, la instal·lació d’electrolineres, un nou gran parc de ciutat, la pista d’atletisme o el parc arqueològic de Cerdanyola a l’entorn de Canaletes i ca n’Oliver.

L’acte va finalitzar amb l’actuació d’una formació de vocalista i pianista amb interpretació d’alguns dels grans estàndards del jazz i el blues.

.................................................

La conferència es pot veure íntegra al canal YouTube del PSC de Cerdanyola en el següent enllaç; https://youtu.be/xX-a_Xprd3A