Cerdanyola Educació Feminista convida a participar a l’acció tèxtil reivindicativa Ens volem vives

Amb motiu del 25N, el dia contra les violències masclistes, Cerdanyola Educació Feminista reivindica uns carrers lliures de violència on les persones puguin sentir-se i estar segures. Per fer-ho utilitzaran el treball tèxtil, una activitat arrelada al treball de les dones al llarg dels segles. 

Cerdanyola Educació Feminista farà una doble reivindicació: per una banda reclamaran els drets de les dones a l’espai públic i per una altra revaloritzaran el tèxtil com a llenguatge. Es per això que animen a tothom a unir-se a l’Acció Tèxtil contra les Violències Masclistes amb el lema Ens volem vives per tal de fer visible la demanda col·lectiva d’uns carrers lliures de violència masclista i dignes per a totes les persones.  

Per portar a terme aquesta acció col·lectiva cadascuna pot fer algun acte tèxtil al carrer, ja sigui a un lloc que valoreu com a insegur, un indret on heu patit algun tipus de violència masclista o simplement un llocon penseu o us vingui de gust que es visibilitzi aquesta crida. Es tracta de fer una intervenció tèxtil de la mida i en el format i forma que es vulgui, ja sigui envoltant un arbre de ganxet, enganxant uns fils a una barana, penjant un tros de tela a una paret, etc. L'únic requisit serà que aquest material sigui de color lila i sigui tèxtil (llana, fils, cotó, feltre...). A ser possible, es demana afegir el hashtag #teiximfuturvioleta o la frase Juntes teixim una ciutat segura, i fer-li una foto per compartir a les xarxes socials.

El divendres 25 de novembre, sobre les 17.30 hores, hi ha convocatòria a la plaça de Francesc Layret per finalitzar l’acció fent un mural conjunt amb la frase Ens volem vives guarnida amb teixits liles. A continuació, les 18.30 hores, hi ha convocada la concentració contra les violències masclistes. Durant la tarda hi haurà diverses accions artístiques, micro obert i lectura de poemes. A les 19.15 hores hi haurà una posada d’espelmes en cercle acompanyada de la versió del poema Cançó de fer camí, de la Maria Mercè Marçal, musicat per Gemma Humet, Borja Penalba i Mireia Vives.