Carles Escolà absolt de les acusacions de prevaricació i assetjament laboral

Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola a l’anterior mandat, ha estat absolt dels càrrecs de prevaricació i assetjament laboral interposats en querella criminal per la secretària general de l’Ajuntament i als que s’hi va sumar la Fiscalia de l’Estat demanant 12 anys d’inhabilitació per funció pública i 1 any de presó.

El judici va tenir lloc els dies 14 i 15 de juliol i durant les dues jornades es va demostrar el que des d’un primer moment havia denunciat Carles Escolà, que "no hi havia causa i si es va arribar a judici va ser perquè la Fiscalia de l’Estat es va afegir com a acusació en una decisió que sempre ha estat pura i dura persecució política per les meves suposades actuacions a l’1 d’Octubre".

Cal recordar que es va arribar al judici després que Escolà obrís un expedient informatiu per determinar si hi havia raons suficients per iniciar un expedient disciplinari contra la secretària i al que la secretària va respondre amb una querella criminal contra l’alcalde. Escolà fa temps que denuncia "una situació de bloqueig a l’Ajuntament a causa d'una extralimitació de l’habilitada de l’Estat en les seves funcions, motiu pel qual vam actuar dins els marges que permet la llei".

Carles Escolà considera que "el progressiu poder de bloqueig que s’ha acabat exercint des de secretaria es deu en bona part al joc polític de diversos grups municipals que ho han utilitzat per impedir l’acció del govern, i ara ho està pagant la ciutadania", oferint-se a l’actual alcalde, Carlos Cordón, a aportar tota la seva experiència i la sentència per trobar una solució.

Des del Grup Municipal de Guanyem Cerdanyola ja han manifestat que estan a disposició de l’equip de govern "per ajudar a resoldre la situació de bloqueig que perjudica el dia a dia de la institució i del qual la principal afectada és la ciutadania".