Circular B30 participa a l’Smart City Expo World Congress

Circular B30, projecte que posiciona l’eix Cerdanyola-Mollet com un territori referent en economia circular, és un dels elements que es poden consultar a l’estand de la UAB en el congrés de Ciutats Intel·ligents que s’està celebrant a la Fira de Barcelona amb 800 expositors i 700 ciutats representades.

Per primer any, la Universitat Autònoma de Barcelona compta amb estand propi a l’Smart City Expo World Congress, l’esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona.

Entre els projectes que recull l’estand de la UAB hi ha Circular B30, marca que engloba el projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) ‘HubB30: Més enllà de la circularitat’. En aquest últim hi participen l’Ajuntament de Cerdanyola, coordinador del PECT, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Esade, el Parc de Recerca de la UAB i el Centre Tecnològic EURECAT amb la finalitat de convertir-se en l’inici de la transformació cap a un ecosistema sostenible de recerca i innovació mitjançant una xarxa d’OpenLabs al territori. Entre les iniciatives que engloba el projecte Circular B30 destaca convertir l'emblemàtic espai de Ca n'Altimira en un nou Lab de generació d'idees, cocreació i coel·laboració, on es fomentarà la innovació social i tecnològica per donar respostes a problemes i reptes del municipi.

L’estratègia global del projecte es fonamenta en el concepte de la recerca i la innovació oberta, que proposa que aquesta es realitzi de forma més col·laborativa i amb la participació de la societat en la seva definició i desenvolupament per aconseguir un model de residu 0.