Contra la LGTBIQ+fòbia, Cerdanyola commemora el Dia Internacional

Cerdanyola mostra el seu rebuig contra la discriminació, injustícia i violència, per raó d'identitat de gènere, expressió de gènere i/o orientació sexual coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia. Des del 1990 any en que, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns mentals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la Bifòbia i la Transfòbia.

Des de l’aprovació de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia s’ha donat un impuls a les polítiques de diversitat sexual i de gènere. Això no ha estat suficient per erradicar i evitar les actituds i comportaments de rebuig, de perjudici i hostilitat en les quals es troben les persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals i queer.

És per això que cal seguir apostant i treballant pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural en pro de les diversitats sexuals, de gènere i família. Des de l’Ajuntament de Cerdanyola se segueix treballant per la diversitat sexual, de gènere i família i en contra les diferents situacions de d’injustícia, discriminació i violència que viuen les persones del col·lectiu LGTBIQ+. Des de l'Ajuntament es condemnen les situacions de discriminacions i violències a les que es veuen exposades quotidianament les persones del col·lectiu LGBTIQ+ i se segueix fent d’altaveu d’aquesta diada imprescindible.  

Des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ i en coordinació amb diversos serveis de l'Ajuntament, se segueix apostant pel desplegament de polítiques LGTBIQ+  amb accions i projectes diversos a favor de les polítiques de diversitats sexuals i de gènere.

Des de l’any 2019 el municipi compta amb el Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI). El SAI de Cerdanyola del Vallès ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals, Queers i més) que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica.

El servei també dona resposta, entre d’altres, a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle i gestiona el canvi de nom de diversos documents oficials com la Targeta Sanitària (TSI).

La lluita contra l’LGTBIQ+fòbia és una lluita diària i que interpel·la a tota la ciutadania, avui i cada dia.