Llibert Fortuny presenta el projecte Cromàtic Fresh amb els seus alumnes

Cromàtic, a la carretera de Barcelona 158, espai de creació on treballa Llibert Fortuny, és des de fa quatre anys un centre d'educació lliure on s’ofereixen classes d'improvisació presencials i en grup. Llibert Fortuny és un dels més destacats, innovadors i reconeguts músics i compositors de jazz de Catalunya. Ara, juntament amb els seus alumnes, presentarà Cromàtic Fresh, el primer pas d’un projecte que uneix els metalls d’una big band amb la fusta i cordes d’una formació de cambra. El resultat es podrà gaudir el proper diumenge 15 de maig, a les 20 hores, al Teatre Ateneu.

Llibert Fortuny explica que a les seves sessions didàctiques es posen a l’abast dels alumnes tota una sèrie d’eines i idees per ajudar-los a improvisar, un exercici de llibertat creativa amb una base molt articulada i exigent que obliga als músics a un alt nivell de concentració.

Fortuny diu que la creativitat musical acostuma a ser fruit d’un enorme esforç intel·lectual i convida a fugir del tòpic, “com considerar a Charlie Parker com un negre drogoaddicte, quan al igual que altres, com John Coltrane, són veritables revolucionaris plenament conscients d’allò que feien per canviar la història de la música i obrir-la a escenaris insospitables”.

Llibert Fortuny es considera una persona inconformista que ha trencat moltes vegades amb ell mateix per donar nous tombs a la seva carrera professional i no acomodar-se en allò conegut, buscant créixer com a músic i persona, acumulant hores de feina que sempre acaben donant algun fruit que l’anima a continuar endavant.

El concert Cromàtic Fresh tindrà lloc diumenge 15 de maig, a les 20 hores, al Teatre Ateneu. Les entrades es poden adquirir al web https://entrades.fila12.cat/ al preu de 5 euros, un preu gairebé simbòlic que servirà per ajudar a finançar el Projecte XXS de Cromàtic. També hi ha la possibilitat de col·laborar en el projecte adquirint entrades per a la Fila Zero.