Cursa directa al cor

La Universitat Autònoma de Barcelona i l´Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració i el patrocini de la Universitat de Barcelona i d’Applus+ Laboratories, organitzem el diumenge, 18 de desembre de 2022 la onzena edició de la cursa solidària de la UAB en suport a la Marató de TV3.

 La recaptació de les donacions de la cursa es destinaran a La Fundació la Marató de TV3, que enguany es dedica a la salut cardiovascular.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular 'artèries i venes' són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d'altres, són la hipertensió arterial, l’arterioesclerosi, l'angina de pit, l'infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l'accident cerebrovascular o ictus.

La sensibilització i la divulgació sobre la salut cardiovascular que realitza la UAB, juntament amb l'impuls de la recerca científica, seran els objectius de la XI Cursa de la UAB.