Debat Constituent pren nou impuls amb la projecció de Llach, l'últim gran concert

La projecció de Llach, l’últim gran concert, pel·lícula que mostra el retorn als escenaris de l’autor de Petit País, Abril 74, Que tinguem sort i tantes altres cançons serà aquest 3 de desembre al teatre Ateneu un nou punt d’impuls a Cerdanyola per al Debat Constituent, procés participatiu que té com a objectiu establir les bases constitucionals d’una futura república catalana.

L’acte, organitzat conjuntament per les entitats i partits independentistes de la ciutat, servirà per presentar públicament el Debat Constituent, que els seus impulsors a Cerdanyola defineixen com “una proposta de participació ciutadana en forma d’enquesta per definir conjuntament els grans temes de futur que ha de recollir una Constitució per a una futura República catalana”.

Llach, l’últim gran concert, que es projectarà a les 19 hores del 3 de desembre a l’Ateneu, està dirigida per Pau Subirà i recull l’actuació del músic empordanès al Palau Sant Jordi al desembre de 2021. Després de catorze anys retirat dels escenaris, Lluís Llach va tornar a pujar a un escenari per incentivar la participació en el Debat Constituent, procés que ja va presentar a Cerdanyola uns mesos abans, al maig de 2021. En aquell moment, Llach explicava que a través del web www.debatconstituent.cat es formulen 144 preguntes en 7 àmbits: elements constitutius; drets; participació política i organització del poder; organització territorial; règim econòmic; recursos naturals, sectors estratègics i empreses públiques; i seguretat i relacions internacionals. Per a Llach, no es tractaria de definir una Constitució, que “és responsabilitat del Parlament o d’una Assemblea Constituent, sinó de fer conèixer l’opinió de la gent en tots aquests temes per saber on hi ha grans consensos”.

Bona part dels grans temes de Llach formen part d’aquest concert documental en una actuació en què l’autor de Vida, Viatge a Ítaca o Amor particular va estar acompanyat de diversos artistes i bandes com Els Catarres, Joan Dausà, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Ju, Montse Castellà, el Mag Lari i Marta Carrasco.

Amb aquest acte, els impulsors del Debat Constituent a Cerdanyola volen donar continuïtat a les activitats que es van fer el 30 de setembre i 1 d’octubre a la ciutat “amb la voluntat de seguir sent presents”.

Lluís Llach explica el perquè del concert

L’entrada a la projecció es farà amb el sistema de taquilla inversa. A la sortida del teatre hi haurà unes urnes per recollir les aportacions econòmiques que els assistents considerin oportunes.