Devicare llança la primera App dissenyada per a pacients amb càlculs renals

L’empresa biotecnològica de Cerdanyola Devicare presenta al mercat la primera app dissenyada específicament per a pacients amb càlculs renals. myLit-Control App permetrà fer un seguiment personalitzat de la patologia de l’usuari a través d'una monitorització diària, accés a contingut educatiu, possibilitat de rebre descomptes en la compra de productes i participar en desafiaments orientats a canviar hàbits en els pacients.

Des de Devicare indiquen que aquest projecte s’inicia amb l’entrada d’Advanced Medtech Holdings al capital de la firma de Cerdanyola el 2020, amb l’objectiu d’impulsar l’àrea digital de Devicare. En aquests dos anys de pandèmia la biotecnològica s'ha dedicat a desenvolupar una aplicació única al mercat per ajudar els pacients amb litiasi renal. Aquesta aplicació, que també es pot connectar via Bluetooth amb el dispositiu mèdic Lit-Control pH Meter, compta en el moment del llançament amb tres articles científics publicats a la revista Archivos Españoles de Urología.

MyLit-Control App és una eina gratuïta accessible per a qualsevol pacient de càlculs renals. José Buela, product manager de myLit-Control App, manifesta que a Devicare estan segurs que la prevenció de càlculs renals “es pot aconseguir en gran mesura amb un canvi a l'estil de vida dels pacients, juntament amb un control i seguiment del tractament, del consum d'aigua i del pH urinari”.

El CEP de la biotecnològica cerdanyolenca, Rosendo Garganta, destaca que aquesta nova aplicació és “un pas més en el nostre compromís amb la litiasi renal, que juntament amb la resta dels productes de la família Lit-Control, i la col·laboració dels nostres col·legues uròlegs , pretén revolucionar la manera de tractar aquesta patologia al món”. Per a Garganta, Devicare, que va guanyar la primera Beca d’Emprenedoria del Rotary Club de Cerdanyola l’any 2012, “acaba d'iniciar una nova era a la gestió de pacients amb litiasi renal”.

MyLit-Control App és la primera aplicació dissenyada per al seguiment de pacients amb càlculs renals, i està disponible tant a l'App Store per a dispositius iOS com a Google Play per a dispositius Android.

Devicare

Devicare, considerada com una de les empreses biotecnològiques de referència en urologia d'Espanya, es dedica al desenvolupament de tractaments mèdics innovadors en urologia. Entre els seus productes destaca la família Lit-Control dedicada al tractament de la litiasi renal, composta per una cartera de 5 productes revolucionaris, que estan protegits per 35 patents internacionals, estan clínicament validats per 40 publicacions científiques, i tenen presència comercial a més de 50 països.