Cerdanyola celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física

El diumenge 3 d’abril, la plaça de l’Abat Oliba, acollirà activitats esportives durant el matí. Body Combat, Ioga, Fitbac, Crossfit, Sumba, acrobàcies i judo seran algunes de les disciplines que es podran practicar.

Cerdanyola es suma a la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física (6 d’abril) amb l’objectiu de promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d'aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals.

El lema d’enguany és ‘Mou la vida’ i és que en aquests darrers anys, els hàbits de feina i oci han hagut de canviar, però no per això s’han de convertir en hàbits sedentaris.

A Cerdanyola serà el diumenge 3 d’abril quan es commemori el Dia Mundial de l’Activitat Física i es farà gràcies a la col·laboració d’entitats com Cross Fit Cerdanyola, Qóreo Dance Studio, Oxhäla Pilates & Yoga, Escola de Dansa Roger`s, Gimnàs Lee Young, Cerdanyola Judo Vallès i els dos centres esportius municipals Guiera i Can Xarau. Durant el matí del diumenge i a la plaça de l’Abat Oliba es duran a terme diferents activitats obertes a la ciutadania i per a totes les edats a excepció del Crossfit que està adreçat a partir de 14 anys.

Programa:

9:30h – Body Combat (PEM Guiera)

10:15h – Ioga (Oxhäla Pilates & Yoga)

11:00h – Fitbac extrem (Escola de Dansa Roger’s)

11:45h – Crossfit (Crossfit Cerdanyola)

12:30h – Sumba (ZEM Can Xarau)

13:15h – Exhibició arts marcials (Gimnàs Lee Young)

A més, durant el matí de 10h a 13h, s’oferiran tallers d’acrobàcies (Qóreo Dance Studio) i de Judo (Cerdanyola Judo Vallès).

-L’activitat física no s’ha de limitar només a un dia i l’objectiu ha de ser mantenir-se actiu/va cada dia de l’any i disminuir el temps que es destina a les activitats sedentàries. En aquest sentit, les directrius sobre activitat física i hàbits sedentaris de l’OMS recomanen:

-Acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada i 2 dies per setmana d’enfortiment  muscular, en persones adultes i gent gran.

-Acumular un mínim de 60 minuts al dia d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa i 3 dies per setmana d’activitats vigoroses que reforcin músculs i ossos, en infants i adolescents.

-Cal limitar el temps dedicat a activitats sedentàries i substituir-les per alguna activitat física.