Cerdanyola commemora el Dia de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional fent una crida a la participació ciutadana

Exposicions, balls, jocs inclusius, trobades esportives, una cercavila  i xerrades, són algunes de les activitats previstes al programa  del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional que es commemora el 3 de desembre i ha estat elaborat per les entitats i l'Ajuntament a través de la Comissió de treball de l'àmbit i el servei comunitari de l’Institut Banús.

El programa es presentava en públic amb la presència de representants de les entitats participants, de la regidora de Benestar Social, Pepi Rivera; de l'alcalde de la ciutat, Carlos Cordón i de l'autor del dibuix escollit per al cartell que il·lustra la jornada, l'alumne de 2n de l'Escola Montserrat, Alessandro Solan.

Pepi Rivera indica que l'objectiu del programa és sensibilitzar la societat sobre la plena inclusió de les persones amb discapacitat, i promoure  que les persones amb discapacitat tenen els mateixos drets que tothom.

Rivera destaca que el programa d’activitats té la novetat d'un partit de futbol inclusiu que es farà a la Bòbila en el marc d’un torneig de prebenjamins.

Marisol Bordonada, representant de la Fundació Catalònia, remarca que des de la seva institució organitzen el concurs “Pintem la diversitat” per escollir la imatge del cartell de la jornada adreçat a l’alumnat de 1r i 2n de primària de les escoles de la ciutat. Enguany han participat 13 grups de 7 escoles locals i ha sortit escollit el dibuix realitzat per Alessandro Solan, de 2n de l’Escola Montserrat.

El professor de l'Institut Banús, Jordi Tel, explica que el que més interessa a la seva comunitat és que l’alumnat sigui conscient del que són les discapacitats i treballar el tema no només durant un dia a l’any, sinó durant tot el curs mitjançant diferents activitats.

La representant de l’entitat Barcanova indica que treballen per donar una altra imatge de les persones amb discapacitat a través del ioga inclusiu que ja fa anys que realitzen amb persones grans i ara també amb escoles de primària amb molt bon resultat.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, assegura que Cerdanyola és una ciutat molt compromesa i per això demana a la ciutadania que participi de les activitats preparades per commemorar la jornada i assenyala que per fi ha canviat la percepció que la societat té de la discapacitat i que activitats com les preparades ajuden a caminar encara més en aquest sentit.

Programa d’activitats

L’acte central de la celebració es farà el 3 de desembre i començarà, a les 10,30h amb una cercavila que sortirà del carrer de sant Ramon, cantonada amb Anselm Clavé. amb la participació de diferents entitats de cultura popular. 

Un cop la cercavila arribi a la plaça de l’Abat Oliba, es trobarà diferents espais de jocs amb l’Okka i la Boccia com a protagonistes.

A les 11h s’emetrà un programa especial de ràdio per l’emissora municipal Cerdanyola Ràdio, 105.3FM.

A les 11,45h es farà la lectura del Manifest de la jornada elaborat per la Comissió de Treball de l’àmbit de la disCapacitat/Diversitat Funcional.

A continuació s’oferirà una xocolatada i una actuació de dansa integrada, a càrrec d’AME, Asociación Movimiento Expresión..

La jornada acabarà a les 17,30h amb el partit de futbol amistós al camp de la Bòbila.

A les activitats del programa  també s'inclou l'exposició "Pintem la diversitat", que recull els dibuixos realitzats per l'alumnat de segon de primària de les escoles locals i que es pot veure durant el mes de desembre a la plaça de sant Ramon.