‘Domini’, a l’agost, al Museu d’Art de Cerdanyola

La Sala Arc del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) acull fins al 2 d’octubre l’exposició Domini, treball conceptual sobre l’acció imperialista de l’artista Francesca Riu Jacas.

Francesca Riu Jacas treballa entorn el concepte de la reproducció de la ideologia domi­nant, donant protagonisme a problemà­tiques concretes de l’entorn que afecten les nostres vides i la nostra manera de fer i relacionar-nos. Així, Domini és fruit del treball dels últims 4 anys investigant les causes i les conseqüències de l’hegemonia d’un poble per sobre dels altres, centrant-se especialment en el mode de producció capitalista i el seu afany acaparador.

Riu Jacas explica que “fins ara havíem trobat guerres imperialistes camuflades de conflictes armats interns, tot i que instigades per Estats Units i l’OTAN, que passaven en països prou llunyans com per sentir-nos directament afectats”.

En canvi, la guerra que ara devasta Ucraïna “ha significat un gir en l’economia europea, en un procés de canvi de distribuïdor de gas que provoca recessió i enriqueix als Estats Units, ajudant a més a incrementar la sensació d’una amenaça russa i xinesa que afavoreix el gran negoci mundial de la producció d’armes, el tercer en volum financer per darrere de les drogues i la prostitució”.

La integrant de l’Associació d’Amics del MAC, Fina Duran, creu que l’exposició ajuda a assolir diversos objectius de l’associació, “com col·laborar amb altres institucions culturals del país; donar a conèixer artistes joves; reivindicar el paper de les dones en el món de l’art, i en el cas concret de Domini és una exposició que ens ajuda a qüestionar-nos moltes coses”.

Domini, de Francesca Riu Jacas, es pot visitar a la Sala Arc del Museu d’Art de Cerdanyola fins al 2 d’octubre. El MAC obre portes durant el mes d’agost divendres i dissabtes de 17.30 a 20.30 hores i diumenges i festius d'11 a 14 hores.