Cerdanyola ja compta amb un document que unifica els plans d’emergències

La regidora de Seguretat Ciutadana, Glòria Urbano, indica que el DUPROCIM unifica i agilitza els plans d’emergència en cas de ser activat ja que inclou tots els possibles riscos del municipi per prevenir-los i donar resposta adequada. El pla, amb una vigència de quatre anys, obliga a fer simulacres, “tant de despatx com de carrer” i, tranquil·litzava Urbano a l’oposició, “això vol dir que no pot quedar en un calaix.

La regidora explica que Cerdanyola tenia tres plans homologats i amb l’aprovació del DUPROCIM s’inclouen tots els obligatoris o recomanables: territorials, malalties transmissibles, transports per ferrocarril, onades de transport i fred, concentració per persones, incendis forestals, inundacions, risc químic, accidents aeronàutics, nevades, sismes, vents, etc.

El regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Albert Turo, manifestava la seva satisfacció destacant que hi ha hagut una “bona feina de supervisió i control” de l’oposició davant una mancança de la ciutat, amb diverses preguntes al Ple que col·limaven amb la presentació d’una moció reclamant aquest document, però també hi ha hagut una “reacció eficient” del govern per oferir un servei important “que potser no es veu en el dia a dia però el dia que si es veuen és un drama”.

Des d’En Comú Podem (ECP) Cecilia Collado demanava especial atenció a la situació de Collserola i els barris afectats i feia una crida a impulsar accions per controlar el sotabosc, amb la utilització de ramats, per prevenir els focs forestals.