El CB Cerdanyola sobreviu a la pandèmia

Tot i les dues temporades afectades per la pandèmia de la Covid-19, el Club Bàsquet Cerdanyola va presentar uns comptes sanejats i està celebrant el 50 aniversari de la seva fundació, amb dues fites importants assolides pels seus equips, el sots 21 de Preferent que va ser campió de Catalunya i el Cadet, de primer any, que va assolir l'ascens a la categoria Preferent per a la temporada vinent.

Amb la presència d'11 socis, sobre 273  que tenien dret a participar i decidir sobre el futur del Club Bàsquet Cerdanyola, es va dur a terme anit l'Assemblea General Ordinària en la que es van repassar les temporades 2019-20, 20220-21 i 2021-22. En aquesta última va quedar pendent, tancar el capítol econòmic, no poden fer-lo per normativa fins al trenta de juny, tot i que el president del club, Josep Maria Blanco, va explicar que la junta directiva preveuen un dèficit de 2.109 €.

Josep Maria Blanco va obrir la reunió de socis del club repassant les temporades més influenciades per la Pandèmia de la Covid-19, la 2019-20 i la 2020-21. Blanco va explicar que, tot i que la temporada 2019-20 l'entitat va començar amb un dèficit de 18.256 €, que arribava arrossegat de la temporada anterior, i gràcies a la decisió de la majoria dels socis que tenen fills jugant al club i que van acceptar continuar abonant les quotes de formació, tot i que l'activitat es va tancar pel confinament al mes de març de 2020. El fet de tenir menys despeses de competició el dèficit es va reduir a 235 €. La temporada següent va tornar a estar afectada per la pandèmia i les competicions que es van disputar van començar al mes de març, una vegada els socis van continuar abonant les seves quotes, tot i que en la majoria dels equips només s'entrenava i el club tancar amb un petit superàvit de 406 € la temporada.

En l'àmbit esportiu poca cosa es podia resumir de les dues temporades marcades per la covid-19, el confinament i la prohibició de poder celebrar competicions i inclús en algunes èpoques entrenaments.

Pel que fa a la temporada actual i ja dins de la normalitat,  el club arriba amb un dèficit de 2109 €, sí que és veritat que de moment no es pot fer el tancament, ja que s'ha d'esperar al 30 de juny per tancar el balanç econòmic. Blanco, va emplaçar els socis per una altra assemblea al mes d'octubre per tancar la temporada 2021-22 i presentar el pressupost de la temporada següent, la 2022-23.

Josep Maria Blanco va informar que l'entitat han recaptat la meitat de diners, que la temporada anterior, en el capítol de espònsors, de 18.960 € es va baixar a recaptar 8.790 €. Les empreses van mostrar la seva debilitat com a conseqüència de la pandèmia.

En el capítol esportiu Josep Maria Blanco es mostrava molt satisfet per les dues fites que ha aconseguit el club, el Campionat de Catalunya sots 21 de Preferent, a més durant una Fase Final celebrada al PEM de Guiera i organitzada pel club, amb motiu dels actes del 50 aniversari.

El president del club va anticipar que l'entitat tornar a créixer i que la temporada vinent passaran de 15 a 18 equips i a més van destacar que a l'escola aquesta temporada han estat treballant amb 18 nens.

Amb motiu del 50 aniversari del club, es va aprovar el disseny de les samarretes creades per aquest motiu i es va aprovar el nou escut de l'entitat, que començaran a lluir els equips en la samarreta a partir de la temporada 2023-24 quan l'entitat renovi l'equipament de joc dels diferents equips, tot i que el nou escut entra en vigor a partir d'avui. 

Continuant amb el actes del 50 aniversari, el president del club, Josep Maria Blanco, va descriure com a un èxit, el clínic de bàsquet que es va organitzar i  en el que van estar presents, Josep Maria Raventós, entrenador de Fuenlabrada de Liga ACB, i la col·legiada de Liga Femenina 1, Eva Aresté.  Blanco vol que aquest clínic s'instauri com a una activitat habitual del club cada temporada.

A petició dels socis assistents, es va sol·licitar que es podia fer un homenatge als presidents que ha tingut l'entitat durant els cinquanta anys de història. Una altra sol·licitut va ser que tot ells passin a ser socis d'honor del Club Bàsquet Cerdanyola. 

Per últim, els socis van aprovar per majoria, com tots els punts de l'ordre del dia que es van votar, la pujada de l'abonament del carnet de soci, que passarà de 40 a 45 €.