El Parc de l'Alba comptarà al 2024 amb un nou data center de 50MW, sostenible i 300 milions d'inversió

La consultora immobiliària CBRE i AQ Compute, el negoci de centres de dades del fons alemany Aquila Capital, han arribat a un acord per desenvolupar una estratègia de centres de dades europea. El Parc de l’Alba de Cerdanyola i la capital noruega, Oslo, han estat les dues primeres ubicacions seleccionades per les empreses.

El centre de dades de Cerdanyola comptarà amb una capacitat de 50MW, un espai de 7.000 metres quadrats, disponibilitat de serveis 24/7 i una inversió de 300 milions d’euros. Es preveu que el centre de dades estigui operatiu a mitjans de 2024.

El nou data center del Parc de l’Alba comptarà amb instal·lacions amb edificis informàtics separats i un disseny d'espai obert, amb sales de dades flexibles, divisions, compartiments i tancaments. AQ Compute s’encarrega del finançament, CBRE de la selecció i gestió d’espais i compten també amb la col·laboració en aquest cas de la firma On Value Technology.  

El director executiu d'AQ Compute, Petter M. Tømmeraas, considera que l’acord suposarà una remodelació del panorama dels serveis de centres de dades a Europa “amb un enfocament a la sostenibilitat”, ja que les instal·lacions estaran alimentades amb energia 100% renovable provinent de plantes d'energia hidroelèctrica, solar i eòlica administrades per Aquila Capital, mentre el vicepresident de CBRE, Enrique Martínez Laguna, manifesta que permetrà la creació d’un “operador líder de centres de dades paneuropeu”.

L’acord, indiquen les companyies, permetrà que els centres de dades que impulsin satisfacin “les necessitats dels hiperescaladors, grans empreses i altres organitzacions que requereixen una àmplia capacitat informàtica alhora que compleixen els objectius de sostenibilitat”. Tot això en una situació de  “demanda creixent d’empreses i organitzacions en procés de transformació informàtica” i amb la constitució d’un soci fort per a empreses “que aprofiten tecnologies emergents com la intel·ligència artificial”.

Pel que fa a la sostenibilitat, les empreses insisteixen en la necessitat d’una “renovació urgent per assolir els objectius de descarbonització” de la Unió Europea, especialment “tenint en compte els conflictes geopolítics en curs”.

...................................

Foto: CBRE