El sentiment blanc-i-blau pren impuls amb el primer aniversari de la nova Penya del RCDE Espanyol

El sentiment blanc-i-blau de la ciutat té una cita al sopar de germanor que es celebra a la Casa de Andalucía aquest dissabte, 23 de juliol, amb la participació de socis i simpatitzants de l’entitat, acompanyats per representants municipals i del RCDE Espanyol. El sopar vol ser un espai de trobada de totes les persones de sentiment perico al voltant d’una penya creixent que pren el relleu de la històrica, i desapareguda, nascuda al 1996.

Els orígens de la nova Penya Espanyolista de Cerdanyola es remunten al 1996 quan els pericos cerdanyolencs van fundar, el 8 de novembre, l’entitat que els aglutinava i van començar a organitzar activitats penyistes, destacant l’assistència a partits tant a casa com a fora, com viatge a València l’any 2.000 on l’Espanyol guanyava la Copa a l’Atlètico de Madrid. (2-1). Aquesta històrica penya blanc-i-blava va acabar desapareixent per falta de relleu generacional en la junta directiva de l’entitat.

La temporada 2020/21, amb la dificultat i el repte de tenir l’equip a segona, es va crear un grup de whatsapp amb l’objectiu d’aglutinar totes les persones de sentiment perico de Cerdanyola, moments complicats que van ser l’embrió de l’actual Penya. Al final d’aquella temporada es va fer una primera trobada improvisada per celebrar l’ascens que retornava al RCDE Espanyol al seu lloc en la màxima categoria del futbol estatal, tot i les dificultats que va suposar un altre moment històric, ja que la trobada es va fer enmig -i respectant- de les restriccions causades per la pandèmia (a la foto). A última hora de la tarda -i acabant abans de les 22 hores que començava el confinament nocturn-, els pericos cerdanyolencs van fer una improvisada cercavila blanc-i-blava pels carrers de la ciutat que va suposar la definitiva empenta per crear la penya espanyolista.

Aquests van ser els actes fundacionals d’una nova Penya Espanyolista de Cerdanyola que, nascuda de la força que generen els moments difícils, vol celebrar en germanor un acte de retrobada i impuls cara el futur i l’objectiu de compartir les emocions provocades per les alegries i sofriments generats al voltant del futbol i per l’amor a uns colors. La cita, aquest dissabte 23 de juliol -20 hores- al sopar de trobada organitzat a la Casa de Andalucía de Cerdanyola.

La trobada comptarà amb parlaments del president de la Penya, Mariano Rosario, d’ambaixadors del RCDE Espanyol, i de la Federació Catalana de Penyes espanyolistes. Per assistir al sopar es pot comprar el tiquet al bar de la Casa de Andalucía o trucant al 650450289.