El sopar dels idiotes, teatre amb garantia de riure

Més de 20 anys després de la seva estrena a Catalunya, Vania Produccions torna a portar als escenaris una nova versió d’El sopar dels idiotes. Serà aquest divendres, 18 de novembre, a les 20 hores al teatre Ateneu. 

La companyia ja va adaptar l’obra del francès Francis Veber el 1998, i ara arribarà a Cerdanyola el 18 de novembre. Ho farà de nou amb l’adaptació de Paco Mir i amb una direcció i un repartiment renovats. Pep Antón Gómez serà el director del muntatge i David Olivares, Artur Busquets, Anna Gras, Toni González, Jordi Vidal Gómez i Ariana Bruguera els intèrprets.

El sopar dels idiotes explica la història d'un executiu que en companyia dels seus amics acostuma a sopar cada setmana amb un convidat molt particular; es tracta sempre de presentar un desconegut que ha estat sel·leccionat pel fet de tenir alguna afició que pugui semblar estúpida.

En aquesta ocasió han triat un funcionari d'Hisenda que té l'obsessió de fer maquetes gegantines amb mistos. Quan falta poc pel sopar, l'executiu pateix un atac de lumbàlgia.

El convidat, malgrat tot, és presenta a casa seva i s'esdevé el desastre: en poca estona aconsegueix, sense pretendre-ho, que l'executiu bromista sigui abandonat per la seva dona, la seva amant, el seu metge, i que, a més li vingui a sobre una severa inspecció d'Hisenda.  Tot plegat, sense acabar d'adonar-se -potser-, que  probablement ell  pertany també a aquesta raça d'idiotes dels que fins ara havia abusat.