El Tast de Cuina Mediterrània omplirà l'Abat Oliba de les millors degustacions gastronòmiques i musicals

Prop d’una vintena de restaurants de la ciutat participaran en la quarta edició del Tast de Cuina Mediterrània que es farà a l’Abat Oliba entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre i que comptarà amb concerts del Festival de Blues a la plaça cada jornada.

El Tast de Cuina Mediterrània comptarà amb degustacions gastronòmiques les nits del divendres 30 i el dissabte 1, per oferir en la jornada final vermut -migdia- i berenar -tarda-vespre-. Antonio Castro, president de la Junta Poblacional de Cerdanyola del Gremi d’Hostaleria i responsable del restaurant Los Abetos, explica que totes les degustacions que s’oferiran al recinte de la plaça de l’abat Oliba seran del mateix format i de menor mida que les que s’ofereixen en el model de mostra -i no tast- de cuina. L’objectiu, indica, és que el públic roti per diferents parades dels restaurants i tasti així diferents creacions de diversos cuiners i no es quedi només en un estand. Castro destaca que hi ha públic que busca les degustacions que són tradicionals a les cartes dels restaurants, però n’hi ha d’altres que aposten per creacions més atrevides.

Aquesta quarta edició del Tast de Cuina Mediterrània arriba en un moment difícil per a la restauració local, després de les moltes dificultats que van tenir per passar el temps de pandèmia -i que va provocar el tancament de diversos locals-, a les que s’afegeix ara l’augment de preu de les matèries primeres amb què fan els seus plats.

En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché, lloa l’emprenta del sector de l’hostaleria de Cerdanyola que “segueixen endavant”, tot i les dificultats dels últims anys, amb un gran esforç però també moltes dosis d’il·lusió, Per això, Arché assegura que l’Ajuntament sempre estarà al seu costat, mentre Antonio Castro destaca la bona sintonia existent en l’organització d’aquest tast, que s’ha traduït en un muntatge tècnic que els restauradors consideren molt satisfactori.

Castro, que destaca la il·lusió amb que esperen els restauradors aquest esdeveniment, subratlla que els precedents demostren que la bona resposta del públic està garantida a poc que acompanyi el bon temps. El portaveu dels hostalers remarca que això garanteix també una bona promoció per als establiments participants, ja que passaran pel recinte de l’Abat Oliba milers de persones, en aquesta ocasió atrets també pels concerts que es faran cada jornada.

I és que el Tast de Cuina Mediterrània s’agermana en aquesta edició amb el Festival de Blues de Cerdanyola i oferirà els concerts de Memphis Train -21 hores de divendres 30-, Mr. Dynamite James Brown Experience -21 hores de dissabte 1-, Lindy Hoppers Band -12 hores de diumenge 2- i Lisa Bluesy & The Black Cats Souls -18 hores de diumenge 2-.

Pel que fa als preus, les begudes aniran a 2 euros i els platets a 3, 4 o 5 euros. Els tiquets que es vendran seran d’1 i 2 euros.

Han confirmat la seva participació en el IV Tast de Cuina Mediterrània: Blablableo Restaurant, Bar Alaska, Ca l’Enric, Centrik Cerdanyola, El Racó de la plaça, Green Leka, La Antigua tetería, La guindilla, Papitu Restaurant, Restaurante Los Abetos, Autèntic Cerdanyola, Capicua Restaurant, La pizarrita de Juanlu i Tempo di Vino.