Rafa Dengrá presenta a Cerdanyola ‘Emerge’, el seu primer llargmetratge

El cerdanyolenc Rafa Dengrá, creador i director del Fantosfreak, presenta a Cerdanyola el seu primer llargmetratge, Emerge, al Teatre Ateneu el proper dissabte 19 de novembre, a les 19 hores.

Rafa Dengrá presenta a Cerdanyola el seu primer llargmetratge, Emerge, després de la seva bona acollida a la Secció Brigadoon del Festival de Cinema de Sitges 2022. Emerge és un film de gènere fantàstic amb tocs de terror per on planeja l’ombra de David Lynch, i interpretat per la Laura Gracia, també guionista, i Raúl DelaCruz.

Rafa Dengrà explica que després de molts anys fent curtmetratges considerava arribat el moment de passar als llargmetratges amb un projecte titulat Imago, però l’elevada inversió requerida i la pandèmia van aturar-ho i van donar l’oportunitat d’abordar Emerge, assumible des de la productora de Dengrá, SoulPsychoKiller, i rodada amb un equip reduït i bona qualitat tècnica.

Emerge arriba en temps de crisi mundial i Dengrá pensa que el gènere de terror sempre acostuma a florir en temps d’incertesa, perquè permet expressar coses que amb altres gèneres no es pot fer de manera tan colpidora. Un Dengrá associat pel públic a la seva vessant més Fantosfreak, amb curtmetratges com Justicia justiciera o Brutal relax, i que per saltar al llargmetratge es posa més seriós i reflexiu, optant per un ritme més pausat i un clima inquietant i pertorbador.

A Emerge, escrit a quatre mans amb la Laura Gracia, també actriu principal, Rafa Dengrà s’encarrega de la direcció, l’edició, el so, la banda sonora i la producció, una manera de reduir costos però també de tenir el control absolut del producte, tot i haver de lidiar amb contratemps sobrevinguts per la precarietat del pressupost.

Realitzar un llargmetratge i estrenar-lo a un Festival top com Sitges ja és un gran triomf, però el més complicat es fer arribar el film al gran públic més enllà dels festivals, amb la impossibilitat d’arribar a les sales comercials i amb l’única opció d’entrar al catàleg de les plataformes televisives.

DENGRÀ 4 (32”)

Emerge, rodada íntegrament al nostre municipi, es projectarà dissabte 19 de novembre, a les 19 hores, al Teatre Ateneu mentre continua la seva participació a diversos festivals.