A la venda les entrades per a la programació de tardor del Teatre Ateneu

Les persones afeccionades al teatre que vulguin disposar a l’avançada de les entrades per gaudir de la programació prevista per la tardor al Teatre Ateneu, ja poden adquirir-les entrant al web https://www.cerdanyola.cat/teatre.

La companyia cerdanyolenca Titzina Teatre obrirà la programació de tardor amb l’estrena de l’obra El búho. S’han programat dues representacions, els dies 11 i 12 d’octubre i a les 20 hores. El nou muntatge, creació de Pako Merino i Diego Lorca, parteix del fet que la majoria d’infants s'abracen a la llum. Perquè la foscor és el final del dia, de la vida. Creixen amb un rebuig instintiu perquè en ella són animals cecs. La companyia ens presenta a Pau, un antropòleg forense especialitzat en jaciments paleolítics. L’individu pateix un ictus que li provoca una amnèsia severa. L’espectador assistirà a una recerca interior per la seva memòria per recuperar-ne els records, en definitiva, la identitat.

La proposta artística seguirà amb Buffalo Bill, obra original de Ramon Madaula que ell mateix i la periodista Raquel Sans posaran en escena al Teatre Ateneu. Serà el 21 d’octubre i a les 20 hores. Una entrevista imaginària pouarà en el mític personatge, prototip d’una certa masculinitat però que no va interessar gaire al públic barceloní en les actuacions fetes el desembre de 1889.

L’oreneta, un text de Guillem Clua interpretat per Emma Vilarasau i Dafnis Balduz, es veurà el 4 de novembre i a les 20 hores. Una cançó, L'oreneta, té un significat especial per als dos personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista de signe islamista que va patir la ciutat l'any anterior.

La proposta artística compta amb una comèdia, El sopar dels idiotes, de Francis Veber adaptat per Paco Mir. L’obra narra la història d'un executiu que sol sopar setmanalment amb amics i un convidat molt particular. L'objectiu és presentar, en petit comitè, a un desconegut seleccionat per a tenir alguna afecció que consideren estúpida. L’obra es veurà al Teatre Ateneu el 18 de novembre a les 20 hores.

La programació la tancarà l’obra León, un text amb dramatúrgia de Maria Pla a partir d’una idea d’Òscar Intente. Antoine de Saint-Exupéry va dedicar El Petit Príncep a l’escriptor i crític d’art Léon Werth, el seu gran amic, un excombatent de la Primera Guerra Mundial , un vell pacifista, un jueu resistent que passava fred i gana, sol, amagat en un racó de la França ocupada. El text imagina una trobada entre els dos personatges. Es tracta, doncs, d’un conte sobre la solitud, l’amistat, la vida, la mort i la responsabilitat de ser persones. Quimet Pla dona vida a Léon i Òscar Intente, a l’aviador. L’obra es veurà al Teatre Ateneu el 16 de desembre a les 20 hores.

Les entrades de la programació de tardor del Teatre Ateneu es compren per Internet a https://www.cerdanyola.cat/teatre. Com és habitual hi haurà un petit descompte sobre el preu de taquilla per qui compri les localitats amb antelació, així com bonificacions per a persones jubilades i estudiants.