‘L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica’, al Museu d’Art

Mireia Rosich presenta el seu llibre L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica el dimarts 29 de març, a les 18 hores, al Museu d’Art de Cerdanyola dins la programació al voltant del Dia Internacional de les Dones.

La mitologia clàssica ha estat una font d’inspiració inesgotable per l’art occidental. Des de l’antiga Grècia, personatges divins i humans han desfilat per les obres d’art, sent també exemples de com aquests personatges i aquestes històries formen part dels nostres arquetips i les nostres construccions socioculturals. Mireia Rosich, directora de la Biblioteca - Museu Víctor Balaguer de Vilanova, manifesta la seva passió per la mitologia com generadora de models per la vida i font inesgotable de coneixement.

Rosich creu que “la mirada femenina aporta una visió força diferent a la dels herois clàssics, explicant la mateixa història d’una altra manera, cadascuna d’elles des de la seva pròpia singularitat, exposant conflictes, ambivalències, contradiccions i parts fosques, que és el que ens ajuda a créixer”.

Mireia Rosich entrellaça mite, símbol, art i vivències personals, tocant qüestions diverses que ens afecten d’una o altra manera, amb personatges que actuen com un mirall de les nostres preocupacions o dels nostres anhels.

Mireia Rosich és historiadora de l’art i màster en patrimoni cultural especialitzada en l’estudi dels mites i la simbologia de diferents tradicions, amb especial predilecció per la Grècia clàssica. El seu llibre L’essència del mite. Dotze figures femenines de l’Antiguitat Clàssica, editat per Kairos, es pot adquirir a les llibreries de Cerdanyola.