Exposició a l'Ateneu de les obres del Concurs de Pintura Ràpida

Un total de 18 quadres dels 29 presentats en el Concurs de Pintura Ràpida de la Festa Major del Roser de Maig, que organitza l'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola, es poden veure fins a finals del mes de maig al passadís de l'Ateneu de Cultura.

Després d'haver estat exposats a la sala Orlando Barrial del Museu d'Art de Cerdanyola, els quadres es podran gaudir durant uns dies mes a l'Ateneu. No hi són totes les obres participants ja que moltes d'elles van ser presentades per autors de fora de Catalunya que van marxar i es van endur la tela.

El Concurs de Pintura Ràpida ha comptat aquest any amb la participació de 29 artistes d'arreu del país. La presidenta de l'entitat organitzadora, Carme Brasó, destaca que han vingut pintors del País Basc i del País Valencià, entre d'altres. Són, en la seva majoria, artistes professionals, molts d'ells professors d'arts plàstiques que dediquen els seus caps de setmana a recórrer el país participant en els diferents concursos de pintura ràpida que s'organitzen.

En aquesta quarta edició del concurs s'han proclamat 4 premis. El primer ha estat per a Josep Plaja, el segon per a Julio García, i dos tercers per a Blai Tomás i Aida Mauri. Totes aquestes obres es poden veure a l'Ateneu.

El concurs va començar a les 8 del matí i acabava a les 13.30h durant la festa major. Durant aquest temps, els artistes havien de pintar un dels racons escollits, en la seva majoria edificis emblemàtics del municipi com Can Llopis, els jardins o les vidreres del MAC, la rectoria de l'església de Sant Martí, etc. Carme Brasó destaca que va ser molt interessant veure com els artistes que venien de fora captaven l'essència del municipi.

Les obres participants en el IV Concurs de Pintura Ràpida del Roser de Maig 2022 es podran veure fins a finals de maig al passadís de l'Ateneu.