Avui dimarts continuen desfilant els curts a concurs del Fantosfreak

El XXIII Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks Fantosfreak va posar en marxa l’edició sense restriccions després de la pandèmia amb un Parc del Turonet ple de gom a gom d’un públic fidel i entusiasta.

La primera jornada del Fantosfreak va començar amb l’actuació de la banda Le Big Sur carregant de bona energia el públic assistent per donar pas als primers deu films a concurs. El director del Fantosfreak, Rafa Dengrà, donava la benvinguda als incondicionals del certamen, agraint un incontestable interès per la cultura en viu en un ambient d’alegria i tolerància.

La primera sessió va veure desfilar cintes d’animació com la danesa Cu tit out, la belga Ontbinding i la italiana Non abbassare la guardia...colpiscila!. Del Regne Unit arribava The foul, del Canadà The last Christmas i dels Estats Units Guts. El cinema espanyol venia representat per El semblante, de Carlos Morlana i Raúl Cerezo; Satanic opus death, d’Erik Gatby i Imaginario, de Cristian Beteta, present al festival i agraint veure tanta gent davant una gran pantalla disposada a que li expliquin històries com la seva.

Tampoc va faltar la representació local amb el darrer treball del Taller de Cinema de Cerdanyola, el curt titulat La promesa, dirigit per Javier Abarca, que també tenia paraules d’elogi per un festival que sempre ha apostat pel talent i la irreverència local.

La segona jornada del Fantosfreak començarà avui dimarts 19 de juliol a les 21 hores amb l’actuació de la banda cerdanyolenca Montflorit i tot seguit es projectaran els curts a concurs, amb la destacada presència de Bestia, del xilè Hugo Covarrubias, que va ser finalista als Oscar.