Ensurts, tensió psicològica i riures a la segona jornada del Fantosfreak

La segona jornada del Fantosfreak va arrencar ahir dimarts amb la nova banda cerdanyolenca Montflorit presentant els temes del seu primer EP. L’oferta cinematogràfica tornava a oferir diverses aproximacions al cinema fantàstic i de terror en graduacions per a tots els estómacs.

La segona jornada del Fantosfreak oferia tres noves peces de cinema d’animació, la xilena Bestia, desassossegant viatge a la ment d’una torturadora de la dictadura militar de Pinochet; la suïssa Pechvogel, sobre els perills de l’admiració als líders;  i la danesa When the moon was gibbous. El cinema internacional també venia representat per dos curtmetratges nord-americans, la hilarant For Pete’s sake i Bug bites. Rodades a España i Catalunya es va poder riure i cridar amb Molaphone, El sueño de los perros, La inquilina i Carnívoro.

L’esperit freak cerdanyolenc venia de la mà de Chesco Murillo, Alejandro Richarte i Joan Ramon Viñas amb Un film français, protagonitzat per un unicorni. El curt va sorgir del repte marcat pel Festival de Curts Improvisats organitzat a Cal Pintxo. En una entrevista realitzada al programa Auto Cine de Cerdanyola Ràdio, Joan Ramon Viñas explicava que tal com es va anar plantejant el curt, “va acabar sortint un anti-curt amb molt metallenguatge i grans dosis de ironia sobre el fet de rodar”.

Chesco Murillo va tenir clar des del principi del rodatge que el temps era escàs i calia anar al gra, “sense perdre’s en disquisicions estètiques, buscant un resultat divertit fent el que anomeno pornografia audiovisual”.

Alejandro Richarte creu que van saber aprofitar molt bé l’atzar inherent a tots els rodatges “per acabar bastint una història amb un mínim sentit narratiu partint d’una idea ja rareta sorgida d’una tempesta d’idees molt esbojarrada”.

La sessió Fantosfreak d’avui dimecres començarà a les 21 hores amb els Afterdoom propagant el caos per donar pas a 10 curtmetratges mes del seleccionats a concurs.