El Fantosfreak exalta les ganes de compatir alegria en comunitat

La tercera jornada del Fantosfreak, que van obrir els emissaris del caos Afterdoom va tornar a congregar unes dues mil persones al Parc del Turonet per a la celebració comunitària de les ganes de passar-ho bé davant una gran pantalla.

El pública del Fantosfreak va poder riure amb les propostes de Julien David (Seniors 3000), Pedro J. Povedano (Alcanzar el vórtice), Pol Diggler (Work it class!) i David G. Costa (Hey!). Pol Diggler va assistir al Festival acompanyat per bona part de l’equip d’un curtmetratge interactiu que ell mateix definia com indefinible i com un cant al risc, un intent de trencar amb les zones de confort habituals.

Diggler, que es declarava fan incondicional del Fantosfreak, presentava el seu curt com una celebració en comunitat de les ganes de viure plegats, sense escatimar una fina ironia de crítica social.

Per la seva banda, David G. Costa, que va viure uns anys a Cerdanyola, també tirava d’humor a la seva presentació d’un curt contundent i que no empra més d’un minut per fer una declaració de principis sobre l’esperit cerdanyolenc.

Tampoc va faltar l’angoixa i el malestar amb films com la danesa In the soil, la nord-americana #NOFILTER, la francesa Contretemps o les espanyoles Warfare, La luz i 665.

Avui dijous 21 de juliol el Fantosfreak arriba a la quarta jornada, la darrera amb 10 films a concurs abans de la gran gala final de demà divendres. Els encarregats d’obrir musicalment la vetllada seran Edena, banda de punk melòdic que aquest 2022 ha tret el seu primer disc.