Genis Tena: "Encara em diverteixo jugant a bàsquet"

Després de vint-i-una temporades en el Club Bàsquet Cerdanyola, les darreres quinze com a jugador del primer equip, Genis Tena agafa un any sabàtic i deixarà la disciplina verda i blanca per marxar un any a Austràlia i gaudir d'una nova experiència. El jugador deixa oberta la porta a tornar al primer equip, la temporada 2023-24, si el club i els responsables del primer equip ho consideren oportú.

Genis Tena Gallego, trenta-tres anys, jugador del Club Bàsquet Cerdanyola ha decidit fer una pausa i prendre's un any sabàtic en la seva vida. Marxarà durant un any a Austràlia, a treballar i viure una cultura diferent. Això implica que la temporada vinent no continuï com a jugador del primer equip verd i blanc, després de vint-i-un anys en l'entitat i els darrers quinze com a jugador del primer equip. És el capità del primer planter de l'entitat, i ha sigut coordinador del bàsquet de formació del club. Tota una vida implicada en el bàsquet de Cerdanyola que ara arriba a una pausa. Tot i que "encara em diverteixo jugant a bàsquet, però he decidit fe una pausa d'un any, i espera poder tornar a formar part del planter del primer equip quan torni".

En una entrevista a Cerdanyola Ràdio, va repassar la seva vida esportiva, i el present i futur del club de la seva vida, el CB Cerdanyola.

Va fer resum de la temporada que ha finalitzat al mes de juny,  en la que el conjunt de Copa Catalunya ha disputat la Segona Fase de la competició entre els millors dotze equips de la categoria. Van quedar fora de la Final a 8, però pensa que la temporada ha estat molt positiva. "El calendari de la segona part de la lliga ens han perjudicat pel fet d'haver de disputar tres partits seguits de la primera volta lluny del Parc Esportiu Municipal de Guiera".

Quant al futur del club, pensa que hi ha jugadors del planter que estan treballant de valent i que estan en disposició de formar part del primer equip. Va destacar la figura d'Eloi Blanco que ha treballat durant moltes temporades, doblant entrenaments, entre el primer i segon equip, i ara s'ha fet un lloc en l'equip que dirigeix Jordi Cornellà en Copa Catalunya. També va destacar l'èxit assolit pels sots 21 de Preferent que ha assolit el Campionat de Catalunya de la categoria aquesta temporada.

Durant l'any que el club fa 50 anys, Genis Tena, tot un símbol del bàsquet local i que ha tingut tanta influència en l'entitat que presideix, Josep Maria Blanco, que serà una peça difícil de substituir, tot i que el club ha de continuar endavant.

 

Entrevista amb Genis Tena.