Guanyem celebra que el PSC assumeixi moltes de les inversions de l’anterior mandat

Guanyem Cerdanyola assegura que en matèria d’inversions l’actual govern del PSC viu molt de les rendes dels projectes que l’anterior govern del Compromís va deixar gairebé enllestits.

El portaveu del Grup Municipal de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, explica que van votar a favor de les inversions plantejades al darrer Ple de juliol  “perquè es tractava d’inversions molt raonables projectades al 2017 i 2018 pel govern del Compromís, i que en el seu moment van ser qualificades pel PSC com el catàleg de desgràcies de la ciutat”. Des de Guanyem defensen inversions que fomentin la participació ciutadana, que siguin eficients en termes energètics, que obrin espais diàfans per a que la ciutadania pugui fer seu l’espai públics...

El Ple aprovava la pròrroga forçosa per dos anys més com a màxim del contracte de neteja i recollida de residus, el més important que té signat l’Ajuntament. Ivan González recorda que el govern del Compromís va encarregar un estudi a la Diputació per definir el nou model de recollida de residus, “un estudi del que no hi ha notícies, el que demostraria l’escàs interès del govern en encetar un canvi de model perquè ja s’ha vist a altres municipis que genera desgast polític i electoral perquè és complicat d’explicar a la ciutadania, reticent moltes vegades als canvis d’hàbits”.

González admet que no va acabar d’entendre el punt de show quan ERC va anunciar la retirada del recurs que havien interposat contra la convocatòria de la sessió extraordinària i urgent del ple municipal del 6 de juliol, just quan s’estimava des del govern. No obstant, creu que “en tot cas demostra que el govern no fa cas a peticions per molt raonables i argumentades que siguin, el que obliga a anar amb el recurs entre les dents per aconseguir alguna cosa”.

Guanyem i ERC van vehicular una moció de la PAH per garantir l’accés a un habitatge digne. Ivan González creu que més enllà de la moció, el primer que ha de fer el govern és contestar a la PAH a l’Audiència Ciutadana, en el que considera una molt reprovable falta de respecte. D’altra banda, pensa que la política més important que pot fer un Ajuntament en polítiques d’habitatge “és destinar recursos per fer-se amb un parc d’habitatges municipals per destinar a lloguer social i emergència”, recordant que l’Ajuntament de Cerdanyola disposa de diners amb una regla de despesa relaxada des de la pandèmia.

El Ple també va aprovar una moció promoure la instauració d’un ple extraordinari anual sobre l’estat de la ciutat, una possibilitat que des de Guanyem veuen interessant “si es vehicula bé, si s’estableix bé de quins temes es parlarà i si serveix per a que tots els grups municipals es mullin en aspectes claus de la ciutat”.

El Ple de juliol va ser el darrer de la regidora de Guanyem, Laura Benseny, de qui Ivan González destaca que “ha sabut tenir una veu pròpia traslladant la militància a peu de carrer a l’espai institucional, fent una tasca fiscalitzadora important des de l’oposició, amb un to dur però sense perdre l’humor”.

Entrevista a Ivan González: